športne priprave

Priprave za športnike

Idealna destinacija za krepitev športnega duha!

Kranjska Gora je vedno polna športnih ekip in posameznikov!

Le zakaj? Nadmorska višina Kranjske Gore je idealnih 810 m! Mrzle zime in prijetno osvežujoča poletja so zakon za odlične kondicijske treninge.  

Svoje dodajo še odmaknjenost od velikih mest, neokrnjena narava, nova športna dvorana in športnikom prilagojena posebna hotelska ponudba.

Dvorana Vitranc

Kranjska Gora kot New York …

… saj je tudi v večnamensko športno dvorano Vitranc vgrajen isti vrhunski parket kot v dvorane NBA v New Yorku!

Športni center Vitranc na svojih skoraj 2000 m2 poleg športne dvorane, slačilnic, konferenčne dvorane, kavarne in recepcije vsebuje tudi sodoben  fitnes z dostopom za starejše in invalidne osebe.

Ker je dvorana Vitranc zelo akustična, je sijajna gostiteljica kulturnih in glasbenih dogodkov  razstav in konferenc za do 1.200 udeležencev, ki imajo do svojih hotelov le 100 do 500 m.

Športni park Ruteč

Kranjska Gora nudi optimalne pogoje za nogometne treninge tako amaterskim, kot tudi profesionalnim športnim ekipam. V sami Kranjski Gori se nahaja kar 5 brezhibno vzdrževanih naravnih nogometnih igrišč, še eno dodatno z umetno travo pa se nahaja v bližnjem Nordijskem centru Planica.

V športnem centru Gobele, ki je bil zgrajen leta 2018, se poleg dveh igrišč nahaja nov in vrhunsko opremljen pokrit fitnes, ki skupaj z igriščema nudi nadstandardne pogoje za treninge in tekme ekip za vse nivoje.

Nordijski center Planica

Planica je s svojo lego in odlično alpsko klimo zagotovo ena izmed optimalnih destinacij za vrhunske priprave športnikov!

Nordijski center Planica zagotavlja vrhunske trenažno-nastanitvene pogoje za trening posamezne športne panoge in služi kot bazično–pripravljalni center za vse športne panoge, ki v različnih obdobjih periodizacije potrebujejo trenažno-nastanitvene pogoje za uresničevanje svojih ciljev, ki jih lahko dosežejo v okolju.

Olimpijski športni center v Planici ponuja vse potrebne zmogljivosti za popolne športne priprave. Tu se nahajajo: športna dvorana, prilagojen fitnes center za razvoj moči, sobe za višinsko prilagojeno klimo, savne, zunanja igrišča za najrazličnejše športe ter številne slikovite kolesarske in pohodniške poti.

VIŠINSKE SOBE

Spi visoko – treniraj nizko je metoda treninga, ki jo lahko izvajate v Planici. Višinske priprave so v svetu športa eden od načinov priprav na tekmovanja. V hipoksičnih razmerah, ki jih simuliramo v višinskih sobah, vplivamo na fiziološke in biokemijske adaptacijske mehanizme v telesu, posledica tega pa je dvig fizioloških sposobnosti športnikov. V Planici lahko simuliramo višinske razmere v desetih sobah (20 ležišč) – do 6000 metrov nadmorske višine –, poleg tega pa višinske razmere lahko pripravimo v testirnici – do 6000 nadmorske višine – in v športni dvorani – do 2500 metrov nadmorske višine.

Galerija slik

Galerija

Zgodbe Kranjske Gore

Zgodbe

Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

Vse zgodbe
Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Pasta Grannies visits Slovenia!

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

Dnevi se krajšajo in noči daljšajo. Konkretno smo že zakorakali v jesen, vrhove najvišjih gora je že pobelili sneg in jutranje temperature se tudi v dolini že spustijo pod ledišče. Za vas smo zbrali nekaj aktivnosti, ki jih lahko počnete jeseni na destinaciji.

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

V spoštljivi razdalji in ob vznožju očakov vas bo pot vodila po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.

Izkoristi dan za gore: skalni užitki v idilični vasici pod Triglavom

Izkoristi dan za gore: skalni užitki v idilični vasici pod Triglavom

Izkoristiti dan za gore ni nikoli slaba odločitev.

Team Kranjska Gora

Team Kranjska Gora

Člani Team Kranjska Gora so ob zaključku letošnje tekmovalne sezone svoje smuči in opremo za nekaj časa postavili v kot in se odpravili na zaslužen oddih in počitek.

5 idej kaj početi v Kranjski Gori, ko dežuje

5 idej kaj početi v Kranjski Gori, ko dežuje

5 nasvetov kaj početi v slabem vremenu v Kranjski Gori.

Čarobne lokacije destinacije Kranjska Gora

Čarobne lokacije destinacije Kranjska Gora

Sprehod skozi štiri čarobne kraje na destinaciji Kranjska Gora, kjer se izročilo preteklosti prepleta s sedanjostjo.

60 let Pokala Vitranc

60 let Pokala Vitranc

Sprehod skozi zgodovino Pokala Vitranc od leta 1961 s posebnim poudarkom na mnogokrat spregledane službe in posameznike brez katerih tekmovanje za Svetovni pokal ne bi bilo tako uspešno kot je.

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

"Združimo se in delujemo skupno za prospeh Kranjske Gore, za povzdigo in zboljšanje prometa, za olepšanje kraja in za olajšanje občevanja s tujci!"

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Kaj imajo skupnega Slovenski planinski muzej, Nordijski center Planica in pikčasta majica Le Tour de France?

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči