FAQ

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Na prelaz Vršič se lahko povzpnete po sprehajalni poti št. 7, s kolesom po kolesarski poti št. 4, avtom oz. avtodomom. V času poletne sezone je v prelaz Vršič dostopen tudi z javnim avtobusnim prevozom. Za prelaz Vršič ni potrebno plačati cestnine.

Do naravnega rezervata Zelenci se lahko odpravite po kolesarski poti št. 1 oz. peš. Za ogled rezervata ne boste porabili več kot eno uro. (hoja + ogled)

Kranjska Gora je destinacija, ki je za obisk primerna v vseh letnih časih in vseh vremenskih pogojih.

Triglavski narodni park nima posebnih vstopnih točk, tako da se lahko vanj vstopi kjerkoli. Več informacij o Triglavskem narodnem parku najdete tukaj.

Aktualna poročila s terena o trenutnih razmerah v gorah so na voljo na spletni strani Slovenskega planinskega muzeja. Informacije posredujejo licencirani gorski vodniki.

Na destinaciji je urejeno parkirišče za avtodome v Nordijskem centru v Planici, avtodomarji lahko prenočijo tudi v več kampih na destinaciji. Z avtodomom se lahko parkira tudi v Kranjski Gori in v Ratečah ob presihajočem jezeru Ledine. Več o parkirnem režimu.

Za obiskovalce, ki na destinaciji ostanejo več dni ponujamo nakup parkirnih abonmajev za en, tri, pet in 10 dni. Nakup abonmaja lahko obiskovalci opravite na TIC Kranjska Gora v času odpiralnih ur ali preko aplikacije Easypark.

Na destinaciji so e- polnilnice nahajajo za dvorano Vitranc, pri Slovenskem planinskem muzeju, pri hotelu SKIpass in v Nordijskem centru Planica.

E-polnilnica za električne kolesa in skiroje se nahaja pred Hotelom Ramada hotel&Suites.

Informacije o parkirnem režimu lahko najdete tukaj.

Najbolj zanesljivo vremensko napoved lahko najdete na straneh Agencije Republike Slovenije za okolje – meteo.si

V zahtevno viskogorje se je vsekakor pametno podati v spremstvu gorskega vodnika. Kontakte le-teh najdete tukaj.

Kranjska Gora ponuja veliko zanimivih možnosti tudi ob deževnih dneh. Nekaj idej lahko najdete tukaj.

Res je, Kranjska Gora je pravi raj za vse ljubitelje »trail« teka. Imamo posebaj označeno 15 km traso, po kateri v jeseni poteka Julian Alps Trail Run. Začne se pred TIC Kranjska Gora, potem pa sledite zelenim označevalnim tablam, ki vas vodijo do jezera Jasna, čez Tofov graben do Gozd Martuljka, v Srednji Vrh in nazaj v Kranjsko Goro. Več o »trail« teku pa najdete tukaj.

Kontakt TAXI služb, ki delujejo na območju destinacije Kranjska Gora lahko najdete na tej povezavi.

Kaj iščeš?

Išči