Kranjska Gora v Dežju
Nataša Makovec
17. 09. 2020

5 idej kaj početi v Kranjski Gori, ko dežuje

5 nasvetov kaj početi v slabem vremenu v Kranjski Gori.

Ko načrtujemo dopust in zasluženi oddih nam je nekako samoumevno, da bo v času dopusta na katerega samo tako željno čakali in se nanj mrzlično pripravljali, lepo sončno vreme. Na ta  način si tudi organiziramo naše dejavnosti in aktivnosti za celo družino.Bolj ko se bliža magični datum začetka dopusta bolj pregledujemo vremensko napoved in vse bolj čemerni smo, ko se poleg ikone sončka kaže tudi ikona temnega oblačka.

Torej nataknite si dežni plašč, obujte dežne škornje in se odpravite na pot. 

Kljub dežju in čemernemu vremenu lahko uživate na dopustu. Ni lepšega kot z obutimi dežnimi škornji oditi na sprehod v gozd. Zelena barva smrek in druga drevesa v dežju dobijo poseben, bolj čist in intenzivnejši odtenek. Dežne kaplje, ki bodo padale z dreves na praprot in gozdne potke vas bodo pomirile, vaši otroci pa bodo uživali v poskakovanju po lužah na gozdnih poteh. Po nevihti se navadno prebudijo tudi gozdne živali zato bodite z otroci še posebej oprezni in opazujte svet okoli sebe, poslušajte ptičje petje in vdihujte vonjave gozda. Sprehodi po gozdu ne glede na vreme, so že stoletja del japonske kulture. Blagodejni učinek japonskih gozdnih kopeli pa je že več kot tri desetletja znanstveno potrjeno dejstvo.  

Podobno bodo dežne kaplje pomirjujoče vplivale na vas ob sprehodu skozi središče Kranjske Gore ali ob pogledu na ulice skozi okna kavarn in lokalov v Kranjski Gori, ko boste na oknih opazovali drseče kaplje dežja. Ste že kdaj obiskali jezero Jasna in opazovali skupke oblakov, ki se kobacajo čez visoke stene Prisanka in Razorja in se tiho pritihotapijo v dolinska dna? Zelenci so prav tako zanimivi v dežju kot v soncu. Značilna zelena barva jezerc, s stalno temperaturo 6 stopinj celzija, v oblačnem vremenu še bolj pozeleni, pred dežjem pa se lahko začasno skrijete tudi v razglednem stolpu, ki vam ponudi tudi z zbirko zanimivosti o Zelencih in njenih prebivalcih. 

Če ste rajši pod streho..

V kolikor se raje prepustite da vas razvajajo drugi, lahko obiščete SPA wellness centre in se sprostite v peneči kopeli ob svečah ali pa na masaži. Z družino pa se lahko odpravite v enega izmed notranjih bazenov, kjer se bodo otroci lahko zabavali v vodnih dogodivščinah.

Vaši najmlajši bodo prav tako uživali ob spoznavanju dediščine gorništva v Slovenskem planinskem muzeju. Skozi zabavne digitalne igre se bodo s Planinkom naučili marsikatero novost o planinstvu in alpinizmu. Cela družina se lahko »spopade« s Triglavskim izzivom, namizno igro, ki jo boste s sodelovanjem, kančkom planinskega znanja in s pomočjo logike z lahkoto opravili. Če ste ljubitelji virtualne resničnosti vas bo spust z jeklenico z vrha najvišje slovenske gore povsem navdušil! Pred nevihto se lahko zatečete tudi v bivak, ki stoji pred muzejem. Gre za muzejski eksponat, ki v sebi skriva igrificirano pot doživetja. Boste razbrali skrivnostne kode? Se boste izognili pastem in prepadom? Si boste zapomnili pravo pot? Boste našli pravi bivak in se rešili?

Bi še malo adrenalina?

Za tiste bolj nemirnega duha pa je v Nordijskem centru na voljo polno adrenalinskih in malo manj adrenalinskih aktivnosti. V vetrovniku lahko končno izpolnite skrito željo, dobite krila in poletite. Zračni tok v vetrovniku je tako močan, da preprosto ležete nanj in se prepustite letenju! Če pogrešate mraz in sneg se odpravite v klet Nordijskega centra, kjer je vse leto, tudi ko je zunaj zelo toplo, prijetnih 2°C pod ničlo. Lahko si nataknete tekaške smuči ali pa se preizkusite v curlingu! Ste vedeli, da curling izhaja iz Škotske, njegovi začetki pa segajo v 16. stoletje? Danes je najbolj razširjen v skandinavskih državah ter v Kanadi, od leta 1998 pa je tudi disciplina na zimskih olimpijskih igrah. V muzeju NC Planica je predstavljena dolgoletna in bogata zgodovina smučarskih skokov, v sklopu muzeja se lahko preizkusite tudi v vlogi smučarskega skakalca in »stopite« v čevlje Petra Prevca!

Prihaja jesen in slabo vreme kar pa ne pomeni, da je obisk Kranjske Gore potrebno prestaviti, le toplo se oblecite in odpravite se na svojo avanturo! Smo vas prepričali, da je tudi v dežju marsikaj početi v Kranjski Gori?

Komentarji (0)

Komentarji

Napišite komentar

O avtorju

Nataša Makovec

Turistični informator v Turizmu Kranjska Gora.

Preberite še ostale zgodbe

Zgodbe

Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

Vse zgodbe
Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Pasta Grannies visits Slovenia!

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

Dnevi se krajšajo in noči daljšajo. Konkretno smo že zakorakali v jesen, vrhove najvišjih gora je že pobelili sneg in jutranje temperature se tudi v dolini že spustijo pod ledišče. Za vas smo zbrali nekaj aktivnosti, ki jih lahko počnete jeseni na destinaciji.

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Kaj imajo skupnega Slovenski planinski muzej, Nordijski center Planica in pikčasta majica Le Tour de France?

Svetovni dan čebel in piknik prostor za čebele

Svetovni dan čebel in piknik prostor za čebele

Četrti Svetovni dan čebel letos poteka v luči posebnega apela, da se zaradi pozebe, ki je močno prizadela sadno drevje, ne kosi javnih površin in zelenic okoli hiš. Temu apelu se je pridružila tudi destinacija Kranjska Gora.

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

V spoštljivi razdalji in ob vznožju očakov vas bo pot vodila po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.

Svetovni popotnik, ki ga je očarala Zgornjesavska dolina

Svetovni popotnik, ki ga je očarala Zgornjesavska dolina

"Ne poznam v Evropi nič lepšega!"

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

"Združimo se in delujemo skupno za prospeh Kranjske Gore, za povzdigo in zboljšanje prometa, za olepšanje kraja in za olajšanje občevanja s tujci!"

Ko bela smrt kosi

Ko bela smrt kosi

Snežni plazovi so se v času obsežnih snežnih padavin pogosto sprožali na območju Mojstrovke in ostalih vrhov, ki se pnejo nad Vršiško cesto.

Izkoristi dan za gore: skalni užitki v idilični vasici pod Triglavom

Izkoristi dan za gore: skalni užitki v idilični vasici pod Triglavom

Izkoristiti dan za gore ni nikoli slaba odločitev.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči