Zelena Kranjska Gora

Trajnostna mobilnost

Obiščite nas z javnim prevozom.

Kljub temu da Zgornjesavsko dolino objema mogočno gorovje Karavank in Julijskih Alp, je zelo lahko dostopna. Najbližja železniška postaja je na Jesenicah, od koder vas avtobusi v pol ure popeljejo še do 20 km oddaljene Kranjske Gore. Železniški postaji sta tudi v Trbižu v Italiji in v Beljaku v Avstriji. Avtobusna povezava poteka iz smeri Jesenic, avtobusi pa vozijo vsako uro. 

Raziskujte destinacijo na kolesu ali peš

Hitreje in razgibano si lahko okolico Kranjske Gore ogledujete na kolesu. Odločite se lahko za lenobno vrtenje pedal ali pa za zahtevnejše izlete v osrčje alpskih dolin. Izposodite si navadno in električno kolo v eni izmed izposojevalnic. Dobro označene kolesarske poti vas vodijo po idiličnih poteh ob katerih se ne boste mogli nagledati čudovite naravne kulise. Kranjsko Goro lahko zelo dobor raziščete tudi peš po iznačenih pohodniških in sprehajalnih poteh, ki jih je vse skupaj več kot 20. Zemljevid z označenimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi je na voljo v TIC Kranjska Gora.

V poletnem času na relaciji Nordijski center Planica – Mojstrana vozi turistični avtobus, v zimskem času pa se lahko usedete na smučarski avtobus, ki vas bo odpeljal do smučišča Kranjska Gora ali celo do Nordijskega centra Planica.

Pitna voda

Kranjska Gora se lahko pohvali s pitno vodo. V ta namen so po destinaciji postavljeni pitniki, na katerih se lahko odžejate brez slabe vesti. Lokacije, kjer si lahko mirne vesti natočite pitno vodo:

Lokalno

Lokalni obrtniki in lokalna kulinarična ponudba se je v Kranjski Gori združila pod ime Kranjska Gora Vrhunsko. Kranjska Gora Vrhunsko – blagovna znamka, ki ne prikazuje le veličastne lepote naše narave, temveč razkriva tudi očarljive zgodbe tradicije, kulture in lokalne obrti. Vabimo vas, da se potopite v naš svet, kjer vsak izdelek vsebuje bistvo naše regije, vsak grižljaj pa vas popelje na izjemno gastronomsko pustolovščino. Z našim certifikatom kakovosti ste lahko prepričani o izvoru in kakovosti naših izdelkov, ki vsebujejo sestavine in materiale lokalnega izvora. Vsak izdelek priča o lepoti in pristnosti naše regije.

V kolektivno blagovno znamko so združeni izdelovalci lesenih desk, lesenih uhanov, pletenih izdelkov, pridelovalci mlečnih izdelkov, mesnin in medu. Več o vključenih ponudnikih si lahko preberete tukaj.

Spoštovanje narave in naravnih danosti

Destinacija Kranjska Gora leži v osrčju Julijskih Alp, del občine Kranjska Gora pa sega celo v Triglavski narodni park. Prizadevamo si, da bi naravo ohranili takšno kot je tudi za prihodnje generacije in obiskovalce. Ob raziskovanju destinacije ostanite na označenih poteh, ločujte odpadke in jih s seboj odnesite v dolino.

Spoznati naravo, kulturno krajino in ljudi v parku je izjemno doživetje, vendar moramo pri tem upoštevati, da smo obiskovalci le gostje občutljivega okolja. Smernicam, ki skušamo slediti z namenom ohranjanja narave lahko najdete tukaj.

Podaljšajte svoj obisk

Prepričani smo, da destinacija Kranjska Gora ponuja nešteto aktivnosti zaradi katerih se boste odločili podaljšati svoj obisk. Poleg znanih znamenitosti kot so jezero Jasna, Zelenci, Vršič, slap Peričnik in tako dalje, obiščite še tiste neobljudene lokacije za bolj intimno doživetje. Poleg naravnih znamenitosti se vam v destinaciji Kranjska Gora odpira še nešteto možnosti za kulturno udejstvovanje – obiščite Slovenski planinski muzej, Escapemuzej v Kajžnkovi hiši in Nordijski center v Planici. V kolikor ste bolj aktivni tip človeka pa je Kranjska Gora idealna destinacija za vas, saj ponuja raznoliko paleto aktivnosti – pohodništvo, kolesarjenje, tenis, golf, feratanje itd. 

Zavedamo se, da verjetno večino aktivnosti in možnosti za raziskovanje destinacije ne poznate. V tem primeru obiščite naš TIC Kranjska Gora, kjer vam bomo z veseljem pomagali z nasveti.

Kaj iščeš?

Išči