Restavracija Milka

Milka je novo butično doživetje v srcu Julijskih Alp. Veseli smo, da lahko našo zgodbo delimo z vami.

Restavracija Milka je edinstvena – združuje nordijsko in alpsko, moderno in klasično, ter odraža ustvarjalni duh in uporniško oblikuje svojstvena kulinarična pravila. Restavracija Milka je v letu 2023 prejela že drugo Michelinovo zvezdico, kar jo uvršča v sam vrh slovenske kulinarike.

Naša vizija temelji na uporabi regionalnih sezonskih sestavin, ki jih navdihujeta alpsko okolje in tradicija. Alpski letni časi so kratki in intenzivni, kar se odraža na našem meniju, hkrati pa nikoli ne sprejemamo kompromisov na račun kakovosti izbranih sestavin.

Geografsko območje, v katerem smo, nas spodbuja, da presegamo nacionalne meje in ustvarjamo tudi s sestavinami iz sosednje Avstrije in Italije. Verjamemo, da je podpora lokalnim dobaviteljem eden ključnih gradnikov prihodnosti odgovornega in nepozabnega kulinaričnega doživetja.

Naš skrben odnos do družbe in okolja se ne izraža le skozi izbor dobaviteljev hrane, temveč prežema vse vidike našega ustvarjanja in izražanja. V sodelovanju s slovenskimi obrtniki smo iz kamna, ki je v naši neposredni bližini, ustvarili različne kose keramike, ki s svojo edinstvenostjo poudarijo estetiko jedi, s katerimi vam postrežemo. Prav tako smo iz lastnega lesa izdelali nekatere krožnike in pribor.

VINO, KOKTAJLI IN BREZALKOHOLNA SPREMLJAVA

Slovenija je bogata vinorodna dežela z več kot 28 tisoč pridelovalci vina. V restavraciji Milka želimo predstaviti vina iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev in dati priložnost tudi manjšim, manj uveljavljenim vinarjem. Ker smo blizu tromeje z Italijo in Avstrijo, naša vinska karta vključuje tudi vina iz regij, na katere mejimo – Furlanija – Julijska krajina, Koroška in Štajerska. Prav tako lahko izbirate med klasičnimi francoskimi vini.

Ljubitelji koktajlov lahko preizkusite izbrane okuse, ki jih ustvarjamo sami in zanje črpamo navdih iz alpske narave in regionalnih sestavin.

Se želite izogniti alkoholu? Naš vodja kuhinje in barman nenehno soustvarjata, da vam zagotovita odlično izkušnjo ujemanja hrane in brezalkoholne spremljave, ob kateri ne boste podvomili o svoji izbiri.

Tudi naša ponudba čaja in kave je posebna. Kava, ki je pridelana pri odgovornih proizvajalcih, izbrana posebej za nas in pražena v Sloveniji, je deležna veliko pozornosti. Očara z aromo in okusom, kakršnega bi pričakovali v hipsterski kavarni v New Yorku ali Parizu. Skrbno so izbrani tudi čaji, v katerih lahko uživate – nekateri so ročno nabrani v naravi in posušeni v restavraciji, drugi pridobljeni pri ekoloških proizvajalcih. Postrežemo jih v posebej za našo restavracijo izdelanem glinenem čajniku.

DAVID ŽEFRAN

David Žefran je ustvarjal v različnih fine dining restavracijah, nazadnje v restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami v Stockholmu, ko se je zaradi pandemije vrnil domov. V njem se elektrijo izjemne zamisli o hrani, njegov občutek za prepoznavanje pomembnih podrobnosti in potenciala, ki ga ponuja prostor, pa je pripomogel tudi k oblikovanju kuhinje in jedilnice. Z gotovostjo lahko rečemo, da je David chef z umetniškimi vrednotami, nordijskimi izkušnjami in izjemnim posluhom za dobrobit okolja. S svojimi idejami pomaga krepiti pomen trajnosti v industriji hrane in pijače.

DELOVNI ČAS

Za večerjo v restavraciji Milka si rezervirajte dovolj časa: približno tri ure in pol. Strežemo le en degustacijski meni.

VEČERJE
od srede do nedelje med 18.00 in 22.30

zadnji termin za rezervacijo je ob 19.30

Podrobnosti restavracije

  • Vršiška cesta 45
  • Višji
  • Sobe
  • Za goste hotela

Kontaktne informacije

  • https://www.hotelmilka.si/sl/
  • restaurant@hotelmilka.si
  • +386 59 77 95 90

Galerija slik

Galerija

Doživite Kranjsko Goro

Doživetja

Prisluhnite legendam in pravljicam Zgornjesavske doline in se predajte razvajanju z bogato wellness ponudbo.

Razišči doživetja
Ta' damač lokalni zajtrk
od 26,00 €

Ta' damač lokalni zajtrk

Sveži, sezonski zajtrki, sestavljeni iz izdelkov lokalnih kmetij, dostavljeni na vaš prag.

Ekstremno soteskanje
od 65 €

Ekstremno soteskanje

Izkusi najboljše soteskanje v Sloveniji!

Koflersport
od 20 €

Koflersport

Ko si zaželite malo avanture v skali.

Hit Alpinea
od 14,00 €

Hit Alpinea

Se težko odločite kaj dati za darilo? Z darilnim bonom Hit Alpinea bo obdarovanec lahko izbiral med raznoliko ponudbo in storitvami.

Trip in The Bag - Zaklad čudne sorte
od 39,90 €

Trip in The Bag - Zaklad čudne sorte

Mogočne gore, pravljični gozdovi, osvežujoča jezera in reke ter živahno turistično življenje. Sedaj pa smo izvedeli, da se tukaj skriva tudi čisto pravi zaklad. Vsi namigi in ostale potrebščine te čakajo v Trip in the Bag nahrbtniku!

Doživetja v Slovenskem planinskem muzeju
od 50 €

Doživetja v Slovenskem planinskem muzeju

Preizkusite se v izzivu, kakršnega še niste srečali! S pomočjo logike, sodelovanja in kančkom planinskega znanja boste z nalogami, skritimi v čarobni škatli, opravili z levo roko, a le, če boste razmišljali »out of the box«.

SPA Alpina
od 20 €

SPA Alpina

Za več intime in sprostitve se podajte v vsemogočni svet savn, kjer se bo vaše telo predalo toplotnim učinkom v različnih savnah.

Poletno sankanje »Besna Pehta«
od 20 €

Poletno sankanje »Besna Pehta«

Z vetrom v laseh in s solzami v očeh si privoščite vožnjo s sedežnico in spust v dolino po 1,5 kilometrov dolgi progi poletnega sankališča »Besna Pehta«.

Vodenje po Via Ferrati Hvadnik
od 70 €

Vodenje po Via Ferrati Hvadnik

Vodenje z IFMGA gorskim vodnikom po slikoviti soteski na krožni poti iz Gozd Martuljka.

Kekčeva Dežela
od 17 €

Kekčeva Dežela

V čudovitem objemu gora je skrit kotiček, kjer živijo Kekec, teta Pehta, hudobni Bedanc, modri Vitranc, prijazna Mojca, Tinkara, Brincelj in preplašeni Rožle.

Kaj iščeš?

Išči