Grem z avtobusom

1. TURISTIČNI AVTOBUS

Med vožnjo s turističnim avtobusom boste, ko bosta mimo vas brzeli pokrajina in ohranjena kulturna dediščina, začutili utrip krajev pod Triglavom. Avtobus je namenjen vsem obiskovalcem, ki radi na oddihu brezskrbno potujete med kraji, ter domačinom za lažje opravljanje vsakodnevnih opravkov, za njih bo uporaba avtobusa brezplačna. Za otroke do vključno šestega leta starosti je vožnja z avtobusom brezplačna, vsi ostali boste za dnevno vozovnico odšteli 3€. Turistični avtobus bo vozil med 1. julijem in 31. avgustom 2023. 

2. AVTOBUSNI PREVOZI V DOLINO VRATA

Dolina Vrata velja za eno lepših slovenskih gorskih dolin. V želji, da bi narava ostala neokrnjena smo vzpostavili avtobusno linijo, ki bo pohodnike in ostale obiskovalce doline varno popeljala iz Mojstrane, vasice pod Triglavom do slapu Peričnik vse do Aljaževega doma v Vratih.

Avtobusni prevozi na tej relaciji bodo vozili julija in avgusta. Septembra bo avtobus vozil le ob vikendih.

3. KRANJSKA GORA – PRELAZ VRŠIČ

Kranjsko Goro in dolino reke Soče povezuje vijugasta cesta, ki vas popelje čez najvišje ležeči slovenski prelaz Vršič. Med vožnjo po Vršiški cesti se boste peljali mimo slikovitega jezera Jasna, med osmim in devetim ovinkom boste na levi strani ozrli Rusko kapelico, ki je eden izmed pomembnejših in lepših pričevalcev o zgodbi gradnje Vršiške ceste. Zgodbe, ki je mračna in tragična, a v sebi nosi močno sporočilo, ob vznožju Vršiča pa vas bo pozdravila Ajdovska deklica. Ko se boste spustili v dolino reke Soče vas bo vse do Bovca in naprej proti Novi Gorici spremljala »bistra hči planin« – smaragdna reka Soča. 

Linija Kranjska Gora-Vršič-Bovec je že uveljavljena, saj jo izvajamo že dlje časa in popotnike vodi čez prelaz Vršič. 

4. KRANJSKA GORA – TRBIŽ – PREDEL – BOVEC

Čezmejna linija iz Kranjske Gore, Trbiža, čez Predel, mimo Loga pod Mangartom in Bovca do Mosta na Soči. Avtobus bo ustavljal tudi na železniški postaji BoscoVerde, v središču Trbiža in Rablja, ter ob za kopalce in veslače vse bolj priljubljenem Rabeljskem jezeru.

5. REDNI AVTOBUSNI PREVOZI PO KRANJSKI GORI IN SLOVENIJI

Z rednimi avtobusnimi linijami lahko brezskrbno potujete in odkrivate skrite kotičke Slovenije. V enem dnevu se lahko iz osrčja Julijskih Alp zapeljete na slovensko obalo, kjer se osvežite s skokom v Jadransko morje. Lahko pa se zapeljete v vzhodni del Slovenije, se sprehodite skozi številne vinograde, okusite pestro kulinarično ponudbo vzhodne regije in uživate v razgledih na širne pšenične poljane.

Kaj iščeš?

Išči