Team KrG
Nataša Makovec
07. 04. 2021

Team Kranjska Gora

Člani Team Kranjska Gora so ob zaključku letošnje tekmovalne sezone svoje smuči in opremo za nekaj časa postavili v kot in se odpravili na zaslužen oddih in počitek.

Novi snežni pošiljki navkljub že vse diši po pomladi. Minuli teden se je zimska sezona tudi uradno zaključila, in s tem se je prav tako končala tekmovalna sezona v zimskih športih in športih na snegu. Člani Team Kranjska Gora so svoje smuči in opremo za nekaj časa dali v kot in se odpravili na zaslužen oddih in počitek.  

Kako uspešna je bila sezona za člane Team Kranjska Gora, Koliko uspehov so poželi in kolikokrat stopili na oder za zmagovalce si bomo pogledali v nadaljevanju.  Najprej pa o tem kaj je Team Kranjska Gora, s kakšnim namenom smo oblikovali Team, kaj predstavlja in kdo vse Team Kranjska Gora sestavlja.   

Team Kranjska Gora predstavljajo športniki iz občine Kranjska Gora. Gre za štiri izvrstne športnike, ki tekmujejo vsak v svoji disciplini, vsem štirim pa je skupno, da so kariero začeli v domačih športnih klubih in s trdim delom, treningom in odpovedovanjem uspeli postati člani Slovenske reprezentance. Člane poleg ljubezni do zime in zimskih športov povezuje tudi Kranjska Gora. Združili smo jih v ekipo ambasadorjev destinacije in jih poimenovali Team Kranjska Gora 

Team Kranjska Gora
Team Kranjska Gora

Dva pomembna gradnika Team Kranjska Gora ste imeli v preteklosti že priložnost spoznati preko naše rubrike Zgodbe iz Kranjske Gore” v kateri mesečno objavljamo zanimive lokalne zgodbe. Z Meto Hrovat smo se srečali pred začetkom zimske sezone, Bora Pavlovčiča pa smo ujeli tik pred pričetkom svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah. Preostal del Team Kranjska Gora sta brata Črv, Benjamin in Vili, ki tekmujeta v smučarskih tekih in sta člana domačega društva ND Rateče Planica.   

Letošnja tekmovalna sezona se je zaradi novo uveljavljenih protokolov zaradi pandemije COVID-19 odvijala precej drugače. Kot je ob koncu sezone zapisal direktor FIS-a Gian Franco Kasper, je bila sezona polna preizkušenj in že samo dejstvo, da je bilo zaradi poslabšanja epidemiološke slike ali vremenskih razmer odpovedanih le nekaj tekem, je samo po sebi velik uspeh. Tudi tekmovalci so se morali privaditi na nov režim in pravila tekmovanja ter dejstvo, da so tekme potekale brez podpore navijačev.  

Mednarodna smučarska zveza je z izjemo nekaterih tekem uspešno izvedla vse kar so si zadali v tem letu. Tudi Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Oberstdorfu ter Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, ki je tokrat potekalo v Cortini D’Ampezzo. Na obeh prvenstvih so uspešno nastopili tudi naši ambasadorji. Za vsemi štirimi športniki je uspešna sezona. 

Še posebej dobro sezono je imel Bor Pavlovčič, ki se je letos prvič povzpel na oder za stopničke na tekmi svetovnega pokala v Klingenthalu, naslednji dan pa se mu je za malo izmuznilo prvo mesto. Ob zaključku sezone v Planici je blestel. Na vseh tekmah se je uvrstil med najboljših deset tekmovalcev, osvojil 3. mesto na petkovi preizkušnji in v nedeljo dvakrat popravil osebni rekord, ki sedaj znaša 249.5 metrov. Za nov rekord letalnice bratov Gorišek, zdajšnjega 252 m je postavil Ryoyu Kobayashi, mu je zmanjkalo le nekaj metrov! Sezono Svetovnega pokala je zaključil na 13. mestu. Skupno trikrat je stopil na zmagovalni oder, od 24 tekem jih je skoraj polovico zaključil med najboljših deset, sedemkrat pa je tekme zaključil na petem mestu, tik za najboljšimi. 

Za Meto Hrovat je bila letošnja sezona polna vzponov in padcev, ki so sestavni del življenja slehernega profesionalnega športnika. Na dvanajstih prizoriščih, ki so letos gostila tekme za svetovni pokal, se je Meta najbolje odrezala ravno na domači tekmi, ki so jo, podobno kot lansko leto zaradi pomanjkanja snega, iz Pohorja preselili v Kranjsko Goro. Prvo tekmo na domači podkorenski strmini je zaključila na devetem mestu, naslednji dan pa tekmo zaključila na odličnem tretjem mestu in osvojila prve stopničke v sezoni 2020/21. Zaključek v Lenzerheideju je Meta prav tako zaključila z izvrstnim tretjim mestom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je zasedla 25. mesto, v veleslalomu, disciplini za katero je specialistka pa 9. mesto. V svoji paradni disciplini pa je na tekmi državnega prvenstva, ki se je konec marca odvijala v Kranjski Gori, postala tudi državna prvakinj v veleslalomu.

vili črv

Uspešna sezona je tudi za smučarskima tekačema, Benjaminom in Vilijem Črvom. Brata, ki prihajata iz Gozda Martuljka, sta letošnje leto oba uspešno nastopila na tekmah državnega prvenstva in v Pokalu Argeta Junior. Takoj po božičnih praznikih sta v ekipnem šprintu v klasični tehniki na državnem prvenstvu na Pokljuki slavila nov naslov državnega prvaka v tej disciplini. Zaradi dobrih uspehov na domačih tekmovanjih in odlični pripravljenosti se je Vili letos udeležil več tekem za svetovni pokal. Nastopil je tudi na novoletni tekaški turneji v švicarskem Val Müstairu kjer je dosegel dobre uspehe, ki so kazali na to, da je v odlični formi. Medtem, ko je Vili nabiral nastope in točke v svetovnem pokalu, je Benjamin dosegal številne dobre rezultate in se na tekmah državnega prvenstva pogosto uvrščal med najboljše tri. Pravi bratski dvoboj sta Benjamin in Vili prikazala sredi meseca januarja, ko sta se na tekmi državnega prvenstva v Planici na 15 km preizkušnji spopadla v dvoboju, katerega je dobil starejši Benjamin, ki je Vilija prehitel za pičlih 51 sekund.  

Preden sta oba odpotovala na FIS svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah Oberstdorf 2021 se je mlajši brat Vili odpravil na Finsko, v Vuokatti na Svetovno prvenstvo do 23 let. V klasičnem šprintu je dosegel 39. mesto, na 10 oziroma 15 – kilometrski preizkušnji v drsalni tehniki z individualnim štartom pa je v ekstremnih razmerah, živo srebro se je spustilo v času tekme pod – 20 stopinj Celzija, dosegel 37. mesto. Predzadnji vikend v marcu pa sta brata Črv z Erikom Raduho v štafetni preizkušnji dosegla zgodovinsko zmago in tako domačemu klubu ND Rateče – Planica po dvajsetih letih prinesla štafetno zmago. Kot kaže uradni seštevek v pokalu Argeta Junior, je v enajstih tekmah domače sezone Benjamin zasedel odlično tretje mesto, Vili pa šesto mesto.   

Benjamin Črv

Ambasadorjem čestitamo za odlične uvrstitve v minuli sezoni, trdno smo prepričani da bodo formo potem, ko si bodo nabrali novih moči med poletjem, v novi tekmovalni sezoni le še stopnjevali! 

Če malce hudomušno pridamo glede na rezultate naših ambasadorjev In njihovih predhodnikov olimpijcev, katerih obeležje si lahko ogledate v Mojstrani, ne gre zanikati dejstva, da je v naši Zgornjesavski dolini očitno prav poseben zrak, ki poganja naše športnike, da vselej odlično zastopajo svoje klube in državo ter pogosto posegajo po najboljših uvrstitvah! 

Vir: FIS standings, Slo Maraton

Komentarji (0)

Komentarji

Napišite komentar

O avtorju

Nataša Makovec

Turistični informator v Turizmu Kranjska Gora.

Preberite še ostale zgodbe

Zgodbe

Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

Vse zgodbe
Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Pasta Grannies visits Slovenia!

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

Dnevi se krajšajo in noči daljšajo. Konkretno smo že zakorakali v jesen, vrhove najvišjih gora je že pobelili sneg in jutranje temperature se tudi v dolini že spustijo pod ledišče. Za vas smo zbrali nekaj aktivnosti, ki jih lahko počnete jeseni na destinaciji.

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Kaj imajo skupnega Slovenski planinski muzej, Nordijski center Planica in pikčasta majica Le Tour de France?

Svetovni dan čebel in piknik prostor za čebele

Svetovni dan čebel in piknik prostor za čebele

Četrti Svetovni dan čebel letos poteka v luči posebnega apela, da se zaradi pozebe, ki je močno prizadela sadno drevje, ne kosi javnih površin in zelenic okoli hiš. Temu apelu se je pridružila tudi destinacija Kranjska Gora.

5 idej kaj početi v Kranjski Gori, ko dežuje

5 idej kaj početi v Kranjski Gori, ko dežuje

5 nasvetov kaj početi v slabem vremenu v Kranjski Gori.

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

V spoštljivi razdalji in ob vznožju očakov vas bo pot vodila po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.

Svetovni popotnik, ki ga je očarala Zgornjesavska dolina

Svetovni popotnik, ki ga je očarala Zgornjesavska dolina

"Ne poznam v Evropi nič lepšega!"

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

"Združimo se in delujemo skupno za prospeh Kranjske Gore, za povzdigo in zboljšanje prometa, za olepšanje kraja in za olajšanje občevanja s tujci!"

Ko bela smrt kosi

Ko bela smrt kosi

Snežni plazovi so se v času obsežnih snežnih padavin pogosto sprožali na območju Mojstrovke in ostalih vrhov, ki se pnejo nad Vršiško cesto.

Izkoristi dan za gore: skalni užitki v idilični vasici pod Triglavom

Izkoristi dan za gore: skalni užitki v idilični vasici pod Triglavom

Izkoristiti dan za gore ni nikoli slaba odločitev.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči