Srednji Vrh
Elizabeta Skumavc
23. 10. 2020

9 načinov kako lahko obiščete Kranjsko Goro med epidemijo

Da Kranjske Gore med epidemijo ne boste pogrešali preveč, vam ponujamo 9 idej kako se lahko počutite kot, da ste na počitnicah v naših krajih pod Triglavom.

Ray Charles je prepeval pesem Georgia on my mind (Georgia v mojih mislih) pri čemer je imel avtor besedila v mislih Georgio, zvezno državo ZDA.  Zagotovo poznate tisto znano: New York, New York… Franka Sinatre ali pa nenazadnje Avsenikovo Golico. Ne samo oni, tudi mnogo drugih glasbenikov je v svojih pesmih opevalo različne kraje ali mesta. Največkrat zato, ker so jih navdušili njihovi prebivalci, utrip ali pokrajina in njeni razgledi. V Kranjski Gori si želimo podobno; da bi čudovite gore, ki obdajajo naše kraje, prijazne domačine, ki vam z nasmehom postrežejo jutranjo kavo in ostale lepe stvari, ki ste jih doživeli ob obisku Kranjske Gore, imeli v mislih v časih, ko smo zaradi borbe z nevidnim sovražnikom, primorani ostati doma. Da Kranjske Gore ne boste pogrešali preveč, vam ponujamo 9 idej kako se lahko počutite kot, da ste na počitnicah v naših krajih pod Triglavom.

 1. Poglejte si videe Sam svoj kuharski mojster in si skuhajte pravo Kranjskogorsko kosilo, kot jih pripravljajo vaši priljubljeni kuharski mojstri!

Nasvete in recepte za pripravo jedi so nam posredovali kuharski mojstri, ki pripravljajo jedi v gostilnah, restavracijah in planinskih domovih na območju destinacije Kranjska Gora. Ponovno si oglejte naše videe in tako poiščete nasvet kaj pripraviti jutri za kosilo.

 
 1. Poiščite edinstvene zgodbe zanimivih domačinov iz Občine Kranjska Gora, ki čebelarijo v »Kranjski Sibiriji«, so rekorderji v obiskovanju gora, opravljajo zanimive poklice in s seboj nosijo zanimive zgodbe, ki jim jih je spisalo življenje.

Njihove zgodbe vam lahko služijo kot inspiracija in navdih za ustvarjanje v teh dneh. Serija Vsi smo Kranjska Gora je dostopna na Youtube kanalu Kranjska Gora.

 1. Če potrebujete sprostitev po napornem dnevu, se pridružite številnim, ki obiskujejo Joga Akademijo naše domačinke, Ane Devayani Kersnik.

 Joga vam bo v času, ko nam možgane pretresajo številne novice o rekordih koronavirusa, pomagala, da umirite nemirnega duha. Poleg duševnega miru pa boste dobro pretegnili mišice in pretresli svoje kosti in tako močno pripomogli k boljšemu počutju. Dostop do joga  akademije lahko najdete na spletni strani Devayani yoga dance.

 1. Jesenski večeri so eni izmed najprijetnejših, dnevi so ravno pravšnje dolžine, da lahko brez slabe vesti uživamo v filmskih maratonih!

Veste kateri film je bil posnet v naših koncih? Seveda, prav ste odgovorili. To so filmi o Kekcu, ki so posneti po zgodbah, ki jih je spisal Josip Vandot, kranjskogorski pisatelj in literarni kritik. Filmi o Kekčevih dogodivščinah so trije, torej si pripravite dovolj veliko količino kakava in kostanja za udoben večer pred TV-jem. Mimogrede, ste vedeli, da je bil film o Kekcu prvi slovenski mladinski celovečerni film, drugi pa prvi barvni slovenski film?

 1. Pogrešate koncerte? Brez panike, Koncerti s kavča čakajo na vas!

Pobrskajte po našem Youtube kanalu in poiščete svojega najljubšega izvajalca in se na koncert odpravite kar iz udobja svojega kavča. Psst, izbirate lahko med skoraj 40 koncerti!

 1. Poglejte kaj v Kranjski Gori običajno počnejo domačini, ko mine razigrano poletje.

Kranjska Gora je priljubljena destinacija za dopustovanje v poletnem in zimskem času. Takrat se lahko sprehodite po živahnih ulicah, se v kavarnah srečujete s prijatelji, obiščete jezero Jasna ali pa pogledate treninge orlov v Planici. Vas pa vseeno zanima, kako izgleda Kranjska Gora, ko v jesenskem času počiva po razigranem poletju ali pa ko jo preseneti prvi sneg? Na naših spletnih kamerah lahko spremljate kaj se dogaja v Kranjski Gori, ko vas ni tu.

 1. Ste kdaj že slišali, da je »korajža ženskega spola«?

Eno izmed najbolj priljubljenih muzejskih razstav Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani si lahko ogledate virtualno. Slovenski planinski muzej v Mojstrani je leta 2018 predstavil muzejsko razstavo, ki prvič v zgodovini razstav o slovenskem alpinizmu govori le o ženskah: Danica Blažina, Ines Božič Skok, Staza Černič, Martina Čufar Potard, Nastja Davidova, Tina Di Batista, Nevenka Dolenc in mnogih drugih.

        8. Radi pohajkujete in ste želeli obiskati novo daljinsko pohodniško pot Juliana Trail pa vas je prehitel čas (ali pa korona 😉)?

Regijska skupnost Julijske Alpe je v lanskem letu odprla Juliana Trail, ki je slovenska daljinska pohodniška pot, dolga 330 km in sestavljena iz 20 etap. Pot vas bo presenečala z posebnostmi in unikatnimi kulinaričnimi, kulturnimi, poselitvenimi in zgodovinskimi posebnostmi. V tem smislu imajo Julijske Alpe bogato zakladnico neizkoriščenih možnosti. Kjer je tako lepo, da vam zastaja dih, ko ste deležni prizorov, ki so namenjeni samo vam! So vas že zasrbele pete? V našem TIC Kranjska Gora naročite vodnik Juliana Trail in si splanirajte naslednje aktivno doživetje!

        9. Sedaj imate dovolj časa, da si pripravite svoj »bucketlist« oziroma seznam želja.

Če potrebujete dodatne ideje kaj vse boste obiskali in doživeli, ko Kranjsko Goro pobeli sneg, si poglejte našo spletno stran www.kranjska-gora.si, kjer lahko najdete ogroooomno idej!  Še več, lahko si že kupite vozovnico za smučanje na naših smučiščih.

Kakorkoli, karkoli boste že počeli – imejte nas v mislih! Kranjska Gora čaka na vas!

 

alpska vasica

Komentarji (1)

Komentarji
 • boris bačić
  09. 12. 2020 ob 23:46

  NAJ JE SVE

Napišite komentar

O avtorju
Elizabeta Skumavc

Elizabeta Skumavc

Preberite še ostale zgodbe

Zgodbe

Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

Vse zgodbe
Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Kako so dovški krapi postali svetovno znana jed

Pasta Grannies visits Slovenia!

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

5 stvari, ki jih v jesensko obarvani Kranjski Gori ne gre zamuditi

Dnevi se krajšajo in noči daljšajo. Konkretno smo že zakorakali v jesen, vrhove najvišjih gora je že pobelili sneg in jutranje temperature se tudi v dolini že spustijo pod ledišče. Za vas smo zbrali nekaj aktivnosti, ki jih lahko počnete jeseni na destinaciji.

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Tadej pikčasto majico na ogled postavi

Kaj imajo skupnega Slovenski planinski muzej, Nordijski center Planica in pikčasta majica Le Tour de France?

Svetovni dan čebel in piknik prostor za čebele

Svetovni dan čebel in piknik prostor za čebele

Četrti Svetovni dan čebel letos poteka v luči posebnega apela, da se zaradi pozebe, ki je močno prizadela sadno drevje, ne kosi javnih površin in zelenic okoli hiš. Temu apelu se je pridružila tudi destinacija Kranjska Gora.

5 idej kaj početi v Kranjski Gori, ko dežuje

5 idej kaj početi v Kranjski Gori, ko dežuje

5 nasvetov kaj početi v slabem vremenu v Kranjski Gori.

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

Hit poletja: Pohodniška pot Juliana Trail

V spoštljivi razdalji in ob vznožju očakov vas bo pot vodila po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.

Svetovni popotnik, ki ga je očarala Zgornjesavska dolina

Svetovni popotnik, ki ga je očarala Zgornjesavska dolina

"Ne poznam v Evropi nič lepšega!"

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

Oklic, ki je za vedno spremenil življenje v Kranjski Gori

"Združimo se in delujemo skupno za prospeh Kranjske Gore, za povzdigo in zboljšanje prometa, za olepšanje kraja in za olajšanje občevanja s tujci!"

Ko bela smrt kosi

Ko bela smrt kosi

Snežni plazovi so se v času obsežnih snežnih padavin pogosto sprožali na območju Mojstrovke in ostalih vrhov, ki se pnejo nad Vršiško cesto.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči