Zlata lisica 2023

Minuli vikend so bile oči športne javnosti usmerjene proti progi s pobočja Vitranca nad Podkorenom in Kranjsko Goro, katera je letos poleg tradicionalnega Pokala Vitranc, ki bo na sporedu marca,  že četrto leto zapored gostila tudi svetovni pokal za ženske – 59. Zlato lisico. Vremenske razmere niso bile naklonjene organizatorju, saj je bila večino časa temperatura krepko nad ničlo in so v pomoč pri urejanju proge morali poklicati več helikopterjev, s katerimi so prepeljali dodaten sneg na pobočje in tako omogočili ustrezno pripravo proge. Pri pripravi prog so se ponovno združile gorenjske in štajerske moči, tudi tokrat uspešno. Več tisoč navijačev s celega sveta, najštevilčnejši in najbučnejši navijači Petre Vlhove iz Slovaške so nadvse uživali v sobotni in nedeljski tekmi, ki sta ponudili številne mejnike.

Zanimanje za televizijski prenos, ki ga vsako leto izvede RTV Slovenija, je bilo visoko. Po pričakovanjih vsled lanskoletnih statističnih podatkov, TV prenose smučarskih tekem za svetovni pokal spremlja kar 167 milijonov gledalcev s celega sveta. Neposredni prenos tekem za Zlato lisico je potekal v večini evropskih držav iz katerih prihajajo tekmovalke, od Italije, Francije, Švice, Avstrije, Nemčije do držav Beneluksa in Velike Britanije. Na destinaciji so tako mariborski kot tudi kranjskogorski organizatorji poskrbeli za dobro počutje obiskovalcev tekem in posebej za njih pripravili bogat spremljevalni program. V petek sta na prireditveni ploščadi pred hotelom Kompas v Kranjski Gori, zbrano množico ob žrebu štartnih številk ogrela mariborski reper Emkej in kranjskogorski DJ Anzhe. V soboto je poleg mariborske glasbene skupine Leonart navijače razgrel band Yugo Nostalgica, ki je s svojim repertoarjem žrebu štartnih številk za nedeljsko veleslalomsko tekmo dodal nostalgični pridih.  

Svojevrsten mejnik FIS Svetovnega pokala v alpskem smučanju je postavil tudi SPIRIT Slovenija, saj je na podlagi vseh zbranih podatkov prepoznal edinstveno priložnost za mednarodno promocijo Slovenije in njenih turističnih biserov, ki so se prikazovali na posebnem LED prikazovalniku pred štartom vsake tekmovalke. Tako je Slovenijo svetu predstavil kot inovativno, tehnološko in »pametno« turistično destinacijo.

 

Mejnik smučarske kariere je minuli vikend dosegla tudi ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki se je z nedeljsko zmago v veleslalomu veselila že 82. zmage v svetovnem pokalu. Tako se je na lestvici izenačila z rojakinjo Lindsey Vonn, kar pomeni, da ima odprto pot, da preseže dosedanji absolutni rekord 86 zmag legendarnega švedskega smučarja Ingemarja Stenmarka.

Za Kranjsko Goro je to prva izmed štirih športnih prireditev, ki jih bo letošnjo sezono gostila Kranjska Gora.  Sledila ji bo še največja prireditev v zgodovini republike Slovenije, Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, ki ji bo vikend kasneje sledil tradicionalni Pokal Vitranc in konec meseca marca ter prve dni aprila še zaključek FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici bratov Gorišek v Planicii. Letošnja zima bo športno razgibana in pestra in bo navijačem ter ljubiteljem zimskih športov imela kaj ponuditi, med drugim tudi kakovosten spremljevalni program.

Skupni imenovalec vseh prireditev letošnje zime bo destinacija  Kranjska Gora. Ime Kranjska Gora bo zaradi medijske izpostavljenosti iz dneva v dan dodatno pridobilo na mednarodni razpoznavnosti.

Druge novice

Novice

Oglejte si še druge novice.

Vse novice
MGRT objavil javni razpis za spodbujanja uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov

MGRT objavil javni razpis za spodbujanja uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve in gostinske ponudnike

Adventni čas v Kranjski Gori

Adventni čas v Kranjski Gori

Bliža se najlepši čas v letu. Čas za druženje ob toplem ognjišču, čas iskrenih stiskov rok, in iskrivega otroškega veselja v očeh.

Razpis za pridobitev certifikata odličnosti Kranjska Gora VRHUNSKO / FINEST

Razpis za pridobitev certifikata odličnosti Kranjska Gora VRHUNSKO / FINEST

Razpis za pridobitev certifikata odličnosti Kranjska Gora Vrhunsko.

Prijave za največji trail tekaški dogodek v Sloveniji so odprte!

Prijave za največji trail tekaški dogodek v Sloveniji so odprte!

V Kranjsko Goro in ostale destinacije znotraj Julijskih Alp znova prihaja svetovna serija v trail teku – UTMB World Series.

Novinarska konferenca pred premiero gledališke predstave o Janezu Poldi

Novinarska konferenca pred premiero gledališke predstave o Janezu Poldi

Znak GREEN&SAFE za turistične ponudnike

Znak GREEN&SAFE za turistične ponudnike

V sredini meseca marca je destinacija pristopila in uspešno pridobila znak GREEN&SAFE, certifikat, ki destinacijo Kranjska Gora umešča med destinacije, ki so za vodilo vzele standarde, in se zavezale k odgovornemu, varnemu in zelenemu turizmu.

Parkirišča Kranjska Gora

Parkirišča Kranjska Gora

Plačilo parkiranja bo od 20.12.2021 možno preko SMS sporočila, mobilne aplikacije oziroma na parkomatih, umeščenih neposredno na parkiriščih.

Smučarski avtobus

Smučarski avtobus

Smučarski avtobus bo vozil vsak dan do 12.03.2023.

Drsališče Borovška šajba

Drsališče Borovška šajba

Drsališče Borovška šajba vabi! Možnost izposoje drsalk v izposojevalnici Intersport Bernik.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči