Uspešno izpeljan prvi I FEEL SLOVENIA Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Kranjska Gora je v preteklih dneh gostila najboljše športnike invalide s celega sveta, ki so se prvič v tej sezoni in po letu dni premora pomerili v teku na smučeh in biatlonu ter dobili težko pričakovano priložnost za testiranje forme za prihajajoče Paralimpijske igre v Pekingu.

Z zahtevno organizacijo celotnega dogodka so se, v sodelovanju z Nordijskim centrom Planica, spoprijeli v Hit Alpinei. Kljub izkušnjam v organizaciji tekem iz preteklih let, je bil letošnji svetovni pokal nekaj čisto novega. Poleg priprave in izvedbe dogodka, je bilo tokrat zaradi zaščitnih in varnostnih ukrepov, povezanih s Covid-19, potrebno ogromno pozornosti namenjati protokolom in ukrepom za preprečevanje okužb. Tekmovalci in celotno strokovno in podporno osebje so bivali znotraj t.i. varnostnega mehurčka, izvajalo se je redno testiranje na okužbe ter strogo sledilo vsem navodilom in priporočilom za varno izvedbo dogodka, od pravil NIJZ, Mednarodnega para-olimpijskega komiteja ter internih zaščitnih ukrepov Hit Alpinea.

Šest dni tekmovanj se je udeležilo devetdeset tekmovalcev iz Argentine, Avstrije, Brazilije, Kanade, Hrvaške, Francije, Italije, Koreje, Nemčije, Poljske, Rusije, Ukrajine, Švice in ZDA, prvič pa je nastopila tudi predstavnica Slovenije, Tabea Dolžan. Mladi tekačici iz ND Rateče – Planica tokrat žal ni uspelo priti v finale, a jo bomo zagotovo še videli na prihajajočih večjih tekmovanjih.

Upoštevajoč vse najstrožje ukrepe je tekmovanje tudi tokrat potekalo brez gledalcev, a so si ga le-ti lahko ogledali preko prenosa v živo na različnih spletnih straneh in televizijah.
Udeleženci so bili razdeljeni v tri kategorije: sedeči, stoječi in slepi oz. slabovidni. Zlato je v vseh preizkušnjah moških (kategorija stoječi) tako v biatlonu kot v teku na smučeh, odnesel Rus Lekomtsev Vladislav, v sedeči kategoriji pa njegov rojak Golubkov Ivan. Med ženskami je z največ zlatimi medaljami slavila Američanka Oksana Masters (sedeči), v stoječi kategoriji pa so vsa odličja vsakič pripadala ukrajinskim predstavnicam. Presenečenje prvenstva je bil predstavnik Italije Giuseppe Romele (kategorija sedeči), ki je sezono začel s svojo prvo zmago in nadaljeval s podobnim tempom celotno tekmovanje ter tako osvojil še drugo in tretje mesto v preostalih preizkušnjah. Med slepimi in slabovidnimi je kraljevala Khlyzova Vera (Rusija), med moškimi pa sta največ odličij prejela njena sorojaka Palukhin in Chokhlaev.

Tekmovalci so z mislimi že pri naslednjem tekmovanju, ki bo na Finskem, vsi pa nestrpno čakajo  Paralimpijske igre v Pekingu.

Hit Alpinea in destinacija Kranjska Gora so s tokratnim Svetovnim pokalom gostili še eno izmed tekmovanj svetovnega formata ter še dodatno okrepili prepoznavnost Slovenije v svetu.
Gostujoče športnike bodo že danes zamenjali tekmovalci v alpskem smučanju, ki se bodo v naslednjih dneh pomerili na podkorenski strmini za jubilejni 60. pokal Vitranc.

 

 

 

 

Druge novice

Novice

Oglejte si še druge novice.

Vse novice
Darilni boni destinacije Kranjska Gora

Darilni boni destinacije Kranjska Gora

Na Petrol po darilni bon

Minuli vikend minil v znamenju uspehov Team Kranjska Gora

Minuli vikend minil v znamenju uspehov Team Kranjska Gora

Pretekli vikend je bila Kranjska Gora športno obarvana. Na Podkorenški strmini so tekmovale najboljše smučarske v svetovnem pokalu, v Planici pa je potekalo državno prvenstvo v teku na smučeh.

Zapora poti do Zgornjega Martuljškega slapu

Zapora poti do Zgornjega Martuljškega slapu

Pot do Zgornjega Martuljškega slapu je zaradi nevarnosti zaprta.

MGRT objavil javni razpis za spodbujanja uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov

MGRT objavil javni razpis za spodbujanja uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve in gostinske ponudnike

#UrejamoZaVas: Urejanje in zapora ferat v destinaciji Kranjska Gora

#UrejamoZaVas: Urejanje in zapora ferat v destinaciji Kranjska Gora

V feratah v turistični destinaciji Kranjska Gora potekajo obsežne spomladanske čistilne akcije, zato so predvidene zapore ferat.

Zadnji dan smučarske sezone 2020/21

Zadnji dan smučarske sezone 2020/21

Zaključek smučarske sezone 2020/21.

Tekaška proga Planica - Tamar

Tekaška proga Planica - Tamar

Ponovno bomo uredili smučarsko - tekaško progo v Tamar.

Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2

Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2

Javna agencija je najavila, da bo predvidoma v ponedeljek 12. 4. 2021 po 13. uri odprla prijavni obrazec za oddajo vloge na Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2. Vlogo bo potrebno oddati elektronsko preko uporabniškega računa “Moj SPIRIT na spletni strani SPIRIT Slovenija”, v katerega se bo potrebno predhodno registrirati.

Foto natečaj Moj Triglav

Foto natečaj Moj Triglav

Vsakemu izmed nas Triglav pomeni nekaj drugega, zato vas ob 30. obletnici naše države vabimo, da nam s fotografijami pokažete, kaj Triglav pomeni vam.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči