V Ljubljani so četrtič proslavili izbor restavracij, ki so se prebile v slavni Michelinov kulinarični vodnik za Slovenijo.
Dve zvezdici v Kranjsko Goro
Michelinovi ocenjevalci so z dvema zvezdicama nagradili restavracijo Milka v Kranjski Gori, ki jo vodi David Žefran. Na svoji spletni strani je Michelin zapisal, da so opazili “izjemen napredek v njihovi moderni, gorski kuhinji”, saj meni izraža tako originalnost kot prefinjenost in uporablja najboljše lokalne in sezonske sestavine. Z dvema zvezdicama Michelin označuje odlično kulinariko, za katero je vredno narediti ovinek.
Iskren odziv chefa Davida Žefrana ob prejemu druge Michelinove zvezdice: »Kuham šele sedem let, lahko bi celo rekel, da se v Milki učim. Vsa vprašanja še niso rešena, še vedno smo le leto po odprtju, vzpostavljamo pa delovno kulturo in med nami je taka energija, da pritegne ljudi, ki so pripravljeni na to, da bi delali nekoliko drugače. Posebnost Milke, po kateri si želimo biti prepoznavni je sproščenost, iskrenost in širjenje kulture dobre hrane, dobre pijače, dobre glasbe. Prav tako si želimo si spreminjati kulturo delovnih odnosov, da bi bili le ti za delavce bolj prijazni.«
Počaščeni smo, da je Michelinov vodnik prepoznal prizadevanja in trdo delo restavracije Milka. Celotni ekipi čestitamo za izjemen dosežek in ji želimo uspešno delo še naprej.
