Prometni režim v času SP Planica

ZAPORA DOLINE PLANICA

Od ponedeljka, 13. 2., bo Planica zaprta za dostop z osebnim vozilom. V času FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju od 20. 2. do 5. 3. bodo tekaške proge v Planici zaprte, tek bo omogočen v Ratečah od Ledin do Ponce (meje z Italijo).

Cesta Rateče – Planica bo od krožišča v Ratečah zaprta od 13. 2. za promet. Do 18. 2. bo pešcem še omogočen dostop do Planice in doma v Tamarju. Od 18. 2. naprej velja enak režim zapore tudi za pešce oz. bo na območje možno vstopati samo z akreditacijo, po 22. 2. pa tudi z vstopnicami.

OBISK TAMARJA

Do vključno 5. 3. dostop do Tamarja ni mogoč, saj pot poteka preko prireditvenega območja, kamor pa vstop ni mogoč brez vstopnice ali akreditacije.

BREZPLAČNI KROŽNI PREVOZI

Obiskovalcem z vstopnico ali akreditacijo, ki bivajo v času svetovnega prvenstva v Kranjski Gori in okolici, je od 22. 2. do 26. 2. in od 28. 2. do 5. 3. na voljo brezplačen avtobusni prevoz do vstopne točke na prizorišče. Avtobusi bodo vozili pogosto, brez voznega reda. Vozijo od 30 min pred odprtjem prizorišča v Planici in do 30 minut po zaprtju prizorišča v Planici, cca od 9.00 do 21.00.

Parkiranje izven označenih parkirišč, predvsem ob cesti in na travniških površinah, bosta policija in redarstvo dosledno sankcionirala.

Vstopna mesta za avtobusni krožni prevoz, ki se začne nekaj ur pred tekmami, se nahajajo v Kranjski Gori, Podkorenu in Ratečah.

Krožni prevozi namenjeni obiskovalcem z akreditacijami se prav tako začnejo nekaj ur pred tekmami, vstopno mesto pa je na parkirišču hotela Kompas v Kranjski Gori.

Vse obiskovalce naprošamo, da ob povratku iz Planice na avtobuse vstopajo strpno.

BREZPLAČNI AVTOBUS NA RELACIJI MOJSTRANA – KRANJSKA GORA

V času Svetovnega prvenstva v Planici med 21. februarjem in 5. marcem 2023 bo na relaciji Mojstrana – Kranjska Gora vozil tudi brezplačni avtobus. Avtobus bo na voljo vsem, ki bodo potrebovali prevoz.

BREZPLAČNO Z VLAKOM NA SVETOVNO PRVENSTVO

Vsi obiskovalci FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 imajo med 22. 2. in 26. 2. ter med 28. 2. in 5. 3. možnost koriščenja brezplačnega kombiniranega povratnega prevoza z vlakom in avtobusom od katerekoli železniške postaje v Sloveniji do Planice in nazaj.

Potniki bodo ob predložitvi veljavne vstopnice svetovnega prvenstva na prodajnih mestih Slovenskih železnic, kjer je to mogoče, ali na vlaku prejeli brezplačno vozovnico za vlak in vrednotnico za avtobus, ki ju je potrebno shraniti do povratka domov.

Možnost koriščenja tega prevoza imajo tudi imetniki akreditacij!

OPOMBA: Upokojenci imajo brezplačen prevoz z vlakom, za avtobusni transfer do Planice pa bodo morali predložiti vstopnico ali akreditacijo za svetovno prvenstvo.

IZREDNI VLAKI
Za povratek z Jesenic proti Ljubljani oziroma Novi Gorici so poleg rednih vlakov za navedene dni na voljo tudi izredni vlaki.

Možnost koriščenja brezplačnega povratnega prevoza z vlakom od kjerkoli v Sloveniji do Jesenic velja za vse odhode in prihode rednih in izrednih vlakov Slovenskih železnic.

Z ŽP/AP Jesenice do Ledin (Rateče) in nazaj bodo potniki imeli na voljo brezplačen avtobusni prevoz organizatorja v najbolj optimalnih dnevnih terminih za ogled tekmovalnega programa tega izjemnega športnega dogodka (glejte kombiniran vozni red).

POMEMBNO! Odhodi avtobusov z Jesenic in z Ledin niso vezani na prihode/odhode vseh vlakov Slovenskih železnic, temveč zgolj na terminsko optimalne prihode/odhode rednih in izrednih vlakov, ki so najbolj smiselni za ogled dnevnega tekmovalnega programa v Planici).

VSTOP NA PRIZORIŠČE

Ker želimo na vhodih preprečiti gnečo in obiskovalcem omogočiti čim hitrejši prihod na prizorišče, bomo na zunanjih vhodih opravili kontrolo vstopnic. Sledil bo vstop v območje prireditve. Obiskovalci s prtljago bodo usmerjeni na posebne vhode za pregled prtljage.

PARKIRANJE

Brezplačno parkiranje za obiskovalce bo zagotovljeno ob glavni cesti Kranjska Gora – Rateče in v mestu Kranjska Gora. Vse obiskovalce prosimo, da upoštevajo obvestilno signalizacijo in navodila redarjev.

AVTODOMI

Parkiranje avtodomov v Kranjski Gori in okolici v času svetovnega prvenstva ne bo možno. Obiskovalce z avtodomi prosimo, da se namestijo v Kampu Špik v Gozdu Martuljku, od koder bo do vstopne točke v Ratečah zagotovljen brezplačen avtobusni prevoz.

PO CESTI

Planica je lahko dostopna z avtobusom ali avtomobilom. Nahaja se v severozahodni Sloveniji, južno od vasi Rateče, nedaleč od druge znane popotniške destinacije, Kranjske Gore.

POMEMBNO: Cesta RT-901 od krožišča Rateče do Planice bo zaprta za promet. Dostop bo dovoljen samo vozilom s prepustnico, ki jo izda organizator. Izjeme so osebe, ki so telesno ovirane ali iz drugih razlogov ne zmorejo prehoditi poti od vstopne točke do Nordijskega centra. Le ti naj se obrnejo na osebje organizatorja.

  • Iz Ljubljane – 1 ura 10 minut

Avtocesta A2 poteka od Ljubljane do mesta Jesenice, od tam pa vodi magistralna cesta I. reda do Rateč.

  • Z Bleda – 40 minut

Glavna cesta z Bleda se priključi na avtocesto A2 v Lescah.

Brezplačni avtobusi z Bleda za imetnike vstopnic: https://www.planica2023.si/uploads/Dokumenti/BUS_BLED.pdf

  • Iz Beljaka – 35 minut

Priporočamo, da se iz Beljaka v Planico pripeljete preko prelaza Korensko sedlo (Wurzen Pass). Alternativno je možen dostop preko Italije preko Trbiža ali skozi Karavanški predor skozi Jesenice.

  • Iz Trbiža – 20 minut

Obiskovalci lahko do Planice pridejo po cesti SS 54, ki povezuje Trbiž in Rateče.

Druge novice

Novice

Oglejte si še druge novice.

Vse novice
Občanom zagotavljamo brezplačen ogled tekem zaključka FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih

Občanom zagotavljamo brezplačen ogled tekem zaključka FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih

Brezplačne vstopnice za ogled smučarskih poletov v Planici.

Brezplačno omrežje WiFi4EU

Brezplačno omrežje WiFi4EU

Občina Kranjska Gora je z dostopnimi točkami WiFi4EU postala del širše mreže WiFi4EU, prepoznane po vsej Evropi.

Prometne informacije in parkirni režimi

Prometne informacije in parkirni režimi

Hitre informacije zbranem na enem mestu.

Občanom občine Kranjska Gora brezplačen ogled tekem Pokala Vitranc

Občanom občine Kranjska Gora brezplačen ogled tekem Pokala Vitranc

Občanom občine Kranjska Gora brezplačne vstopnice za ogled svetovnega prvenstva Planica 2023

Občanom občine Kranjska Gora brezplačne vstopnice za ogled svetovnega prvenstva Planica 2023

Dostop do Planice v času zaključka poletov

Dostop do Planice v času zaključka poletov

Prometni režim v času finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, 30.3. - 2.4.2023

Zapora ceste v času prireditve Grubin memorial in Zabava zime

Zapora ceste v času prireditve Grubin memorial in Zabava zime

Zapora ceste 10. in 11. marec.

Prometni režim v času 62. Pokala Vitranc

Prometni režim v času 62. Pokala Vitranc

Zaradi izvedbe prireditve "62. Pokal Vitranc" bo 11. in 12. marca veljal spremenjen prometni režim.

Smučarski avtobus

Smučarski avtobus

Smučarski avtobus bo vozil vsak dan do 06.03.2023.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči