Prijave za največji trail tekaški dogodek v Sloveniji so odprte!

Julian Alps Trail Run by UTMB – Kranjska Gora, 7. – 10. september 2023

V Kranjsko Goro in ostale destinacije znotraj Julijskih Alp znova prihaja svetovna serija v trail teku – UTMB World Series. Julian Alps Trail Run by UTMB je največja slovenska trail tekaška prireditev, ki je lani zabeležila kar 2200 prijav iz 55 držav sveta. Letos pa bi organizatorji radi naredili še korak naprej, tako da pričakujejo kar 3000 tekačev in približno 7000 obiskovalcev iz približno 60 držav sveta.

V izbrani družbi 34 največjih svetovnih dogodkov

Julian Alps Trail Run by UTMB je edina slovenska prireditev, ki je del elitne svetovne serije UTMB World Series. To prireditev postavlja ob bok največjim trail tekaškim prireditvam na svetu, kot je na primer Ultra-trail du Mont-Blanc v Franciji in Western States Endurance Run v ZDA, na katere se prijavi tudi več deset tisoč tekačev in tekači za udeležbo potrebujejo tudi srečo v žrebu.

S tem, ko je dogodek del svetovne serije, je to tudi odlična promocija Julijskih Alp in Slovenije kot odlične destinacije za trail tek in ostale aktivnosti v naravi. Serija je namreč združuje največje dogodke po celem svetu in tako tudi pritegne tekače z vsega sveta. Letos bo tako na dogodek predvidoma prišlo kar 2000 tujih tekačev in približno 4500 spremljevalcev iz vseh celin sveta.

6 razdalj s kraljevsko 170 km traso okoli Julijskih Alp

Trase dogodka povezujejo mnoge destinacije znotraj Julijskih Alp. Tako kraljevska 170 km trasa I Feel Slovenia Ultra Trail Julian Alps poveže Dolino Soče, Bled, Žirovnico, Jesenice in Kranjsko Goro. Tekači pa morajo v 170 km premagati še za približno en Mt. Everest vzpona (približno 8500 m vzpona).

Poleg 170 km trase imajo tekači na voljo še 100 km traso s štartom iz Radovljice, 60 km traso s štartom iz Žirovnice ter 25, 15 in 10 km krožne trase v Kranjski Gori. Letošnja novost je krožna 25 km trasa v Kranjski Gori, ki bo odkrila mnoge prekrasne skrite kotičke v glavni destinaciji dogodka.

Tekači bodo v tekaškem koraku povezali največje bisere znotraj Julijskih Alp

Dogodek poveže nekatere največje bisere Julijskih Alp, tako bodo na svoji poti po Dolini Soče tekli ob smaragdni reki Soči in obiskali tudi najnižjo točko Triglavskega narodnega parka – Tolminska korita.

Vmes ne bo manjkalo prekrasnih razgledov na najvišjo slovensko goro Triglav in ostale vrhove Julijskih Alp. Tekači pa bodo na svoji poti občudovali tudi Bohinjsko jezero, ki je vidno malce bolj iz daljave ter povsem od blizu še Blejsko jezero.

Najlepši del trase pa zagotovo predstavlja veličastni greben Karavank, kjer jih čaka tudi vzpon na najvišjo točko – Stol.  Prav greben Karavank je verjetno največji slovenski biser s področja trail teka, saj ponuja prekrasne razgledne stezice preko Golice, Hruškega vrha, Dovške babe itd.

Vse trase pa se končajo v glavni destinaciji – Kranjski Gori.

JA Trail Run

Prijave so že odprte!

Prijave so se odprle v prvih dneh januarja. Dogodek je veliko zanimanje požel že v predprijavah, kjer so organizatorji zabeležili kar 2500 predprijav, kar pomeni, da se bodo nekatere razdalje zagotovo kmalu zapolnile. Za vse ljubitelje teka bo pravi naslov za prijavo spletna stran trailrun.si, kjer boste našli tudi mnoge druge informacije.

Luka Hren, organizator dogodka: Izredno smo veseli, da smo znova del največje svetovne serije v svetu trail teka in tako Slovenijo postavljamo na svetovni zemljevid v tem športu. Se pa zavedamo, da je to tudi zelo odgovorna naloga, saj je treba prireditev postaviti v skladu z najvišjimi standardi, ki jih pričakujejo tako domači kot tuji tekmovalci.

Za letos smo si zadali še nekaj posebnih nalog, saj želimo nadaljevati tudi z družbeno odgovornim projektom urejanja poti, kjer potekajo trase dogodka. Poleg tega pa za letos pripravljamo tudi večje število brezplačni tekaških druženj za domače ljubitelje teka.

In čeprav je šele januar, mi že zdaj intenzivno pripravljamo stvari za septembrski dogodek.

Druge novice

Novice

Oglejte si še druge novice.

Vse novice
MGRT objavil javni razpis za spodbujanja uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov

MGRT objavil javni razpis za spodbujanja uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve in gostinske ponudnike

Adventni čas v Kranjski Gori

Adventni čas v Kranjski Gori

Bliža se najlepši čas v letu. Čas za druženje ob toplem ognjišču, čas iskrenih stiskov rok, in iskrivega otroškega veselja v očeh.

Razpis za pridobitev certifikata odličnosti Kranjska Gora VRHUNSKO / FINEST

Razpis za pridobitev certifikata odličnosti Kranjska Gora VRHUNSKO / FINEST

Razpis za pridobitev certifikata odličnosti Kranjska Gora Vrhunsko.

Zlata lisica 2023

Zlata lisica 2023

Pomen Zlate lisice za Kranjsko Goro.

Novinarska konferenca pred premiero gledališke predstave o Janezu Poldi

Novinarska konferenca pred premiero gledališke predstave o Janezu Poldi

Znak GREEN&SAFE za turistične ponudnike

Znak GREEN&SAFE za turistične ponudnike

V sredini meseca marca je destinacija pristopila in uspešno pridobila znak GREEN&SAFE, certifikat, ki destinacijo Kranjska Gora umešča med destinacije, ki so za vodilo vzele standarde, in se zavezale k odgovornemu, varnemu in zelenemu turizmu.

Parkirišča Kranjska Gora

Parkirišča Kranjska Gora

Plačilo parkiranja bo od 20.12.2021 možno preko SMS sporočila, mobilne aplikacije oziroma na parkomatih, umeščenih neposredno na parkiriščih.

Smučarski avtobus

Smučarski avtobus

Smučarski avtobus bo vozil vsak dan do 12.03.2023.

Drsališče Borovška šajba

Drsališče Borovška šajba

Drsališče Borovška šajba vabi! Možnost izposoje drsalk v izposojevalnici Intersport Bernik.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči