Prijatelji ferat

Akcija je namenjena vsem obiskovalcem in služi ozaveščanju obiskovalcev o pravilni in varni uporabi ferat. Vse ferate, ki se nahajajo na destinaciji smo združili pod eno streho in jih bomo predstavljali kot enotno znamko, skladno z aktualno grafično podobo za večjo prepoznavnost na trgu.

Da bodo “FERATE Kranjska Gora” kar najbolj prepoznavne in ker se zavedamo, da samo s skupnimi močmi lahko dosežemo zastavljene cilje, smo se odločili ferate združiti pod enoten znak. Seveda bo vsaka ferata še vedno opremljena s pripadajočim imenom. Pripravljamo tudi prenovljene in osvežene informacijske table, usmerjevalne table in talne označbe.

Največja novost, ki jo bomo predstavili uporabnikom ferat in jo nekatere izletniške točke že poznajo, je lastna vpisna knjiga, ki bo obiskovalce čakala na vrhu vsake ferate.

Podobno akcijo bomo v nadaljevanju pripravili tako za pohodnike in kolesarje. Rdeča nit vseh načrtovanih akcij pa je spoštovanje lokalnega okolja, spoštljivo vedenje do lokalnega prebivalstva in varnost vseh obiskovalcev.

Urejanje in vzdrževanje ferat bodo obiskovalci in uporabniki lahko podprli z nakupom zapestnice »Ferate Kranjska Gora« in s tem podprli naša prizadevanja. Cena zapestnice je simbolična, znaša 7€ in je na voljo v turistično-informacijskih centrih na destinaciji, Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani in v športni agenciji Kofler sport v Mojstrani.

Ker težimo h karseda optimalnim pogojem uporabe naših ferat, bodo te ves čas pod drobnogledom in vse morebitne poškodbe nemudoma sanirane, ferate bodo redno očiščene in pripravljene na uporabo. Na kontaktno številko napisani na informacijskih tablah bodo lahko svoja opažanja sporočili tudi uporabniki.

Druge novice

Novice

Oglejte si še druge novice.

Vse novice
Doživi zgodbo Ruske kapelice z AR aplikacijo

Doživi zgodbo Ruske kapelice z AR aplikacijo

Predstavljamo vam nov turistični produkt, Ruska kapelica AR aplikacija s pomočjo katere se boste ponovno seznanili z zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice.

Obratovanje poletnega sankališča Besna Pehta

Obratovanje poletnega sankališča Besna Pehta

V mesecu septembru bo poletno sankališče Besna Pehta obratovalo med 9.00 do 17.00, a le do 12.09. Kasneje bo obratovalo le ob vikendih.

Zapora ceste Mojstrana - dolina Vrata

Zapora ceste Mojstrana - dolina Vrata

Popolna zapora ceste je zaradi del predvidena med 27. 09. in 22.11.2021.

Obratovalni čas TIC Kranjska Gora

Obratovalni čas TIC Kranjska Gora

TIC Kranjska Gora prehaja na jesenski odpiralni čas. 

Kranjska Gora za las zgrešila zmago na WEBSI 2021

Kranjska Gora za las zgrešila zmago na WEBSI 2021

Kranjska Gora in podjetje Escapebox sta v kategoriji "uporaba naprednih tehnologij" osvojila 2. mesto.

ZAPRTA POT:  Planiška škrbina - Visoka Ponca

ZAPRTA POT: Planiška škrbina - Visoka Ponca

ZAPRT je zelo zahteven odsek planinske poti Planiška škrbina (2156 m)–Visoka Ponca (2722 m) zaradi aktivnega podora in poškodovanih varoval.

Znak GREEN&SAFE za turistične ponudnike

Znak GREEN&SAFE za turistične ponudnike

V sredini meseca marca je destinacija pristopila in uspešno pridobila znak GREEN&SAFE, certifikat, ki destinacijo Kranjska Gora umešča med destinacije, ki so za vodilo vzele standarde, in se zavezale k odgovornemu, varnemu in zelenemu turizmu.

Samoplačniško hitro testiranje v Kranjski Gori

Samoplačniško hitro testiranje v Kranjski Gori

Hitro testiranje na COVID-19 v Kranjski Gori.

Topolino Mojstrana

Topolino Mojstrana

V mesecu septembru bo vstopna točka Topolino odprta le ob vikendih med 10.00 in 18.00.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči