Kristalni Triglav občini Kranjska Gora

Kranjska Gora je včeraj osvojila Triglav, pa ne tistega, ki se pne nad Mojstrano, temveč Kristalni Triglav. Letošnji dnevi slovenskega turizma so potekali v Hotelu Thermana Park Laško.  Dogodek DST tudi letos v tridnevnem dogajanju pod eno streho  združil vrsto prireditev; ob plenarnem dnevu so to še 69. Gostinsko turistični zbor  v organizaciji Turistično-gostinske zbornice, strokovno srečanje gostincev  s podelitvijo priznanj v organizaciji Obrtne Zbornice Slovenija, Moja dežela – lepa in gostoljubna  in srečanje turističnih društev v organizaciji Turistične zveze Slovenija, strokovne delavnice JRE ter IT tour –  študijska tura o digitalni preobrazbi turizma v organizaciji STO. 

Vsako leto na Dnevih slovenskega turizma (DST) Društvo novinarjev Slovenije podeli Kristalni Triglav, ki šteje za najvišje priznanje v slovenskem turizmu. Letošnje leto je prejemnik nagrade občina Kranjska Gora. V obrazložitvi so izpostavili, da je največji slovenski gorski turistični center v zadnjih letih močno polepšal svojo podobo in dopolnil ter popestril svojo turistično ponudbo.

“Največji slovenski gorski turistični center je v zadnjih letih močno polepšal svojo podobo in dopolnil ter popestril svojo turistično ponudbo. To še posebej velja za poletno sezono, saj so uredili jezero Jasna, da je primerno za kopanje. Ob jezeru so pomembna pridobitev tudi novi apartmaji in butični Hotel Milka, katerega restavracija se ponaša z Michelinovo zvezdico. Od letos prestižno Michelinovo priporočilo za obisk nosi tudi Restavracija Mama Marija.
V kraju so uredili tudi sodobno postajališče za avtodome. Po zaslugi nordijskega centra Planica bodo v Občini Kranjska Gora v letošnji zimi poleg tradicionalnega Pokala Vitranc gostili tudi Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. V letošnjo zimsko sezono vstopajo z novo štirisedežnico na vrh Vitranca, kjer bo turiste pričakal obnovljen Mojčin dom. Velika pridobitev za smučarje bo tudi nova proga med Podkorenom in Kranjsko Goro, za samo smučišče pa bo pomembno novo akumulacijsko jezero za sistem zasneževanja v Podkorenu. V Kranjski Gori in po vaseh so uredili krajevna središča ter komunalno in turistično infrastrukturo.”

Prestižno nagrado, ki kaže da gre Kranjska Gora po pravi poti razvoja trajnosti, butične ponudbe z višjo vrednostjo in urejanja krajev, ki občanom nudi dobre življenjske pogoje, je v v roke župana Janeza Hrovata predal predsednik društva Turističnih novinarjev Slovenije, Drago Bulc. 

Slavila pa ni le Kranjska Gora temveč tudi tisti, ki soustvarjajo uspešno trajnostno zgodbo na destinaciji. Med prejemniki posebnega priznanja Turistično gostinske zbornice Slovenije za kakovost in uspešnost za zaposlene v gostinstvu, turizmu in hotelirstvu za posebne dosežke na področju dela in doprinosu dviga kakovosti storitve je tudi Rado Urevc, dolgoletni vodja Kampa Špik v Gozdu Martuljku, za kar mu iskreno čestitamo.

Druge novice

Novice

Oglejte si še druge novice.

Vse novice
Zimski delovni čas muzejev v Zgornjesavski dolini

Zimski delovni čas muzejev v Zgornjesavski dolini

Sprememba delovnega časa muzejev v Zgornjesavski dolini.

Vzpodbudni rezultati ankete obiskovalcev destinacije

Vzpodbudni rezultati ankete obiskovalcev destinacije

Smernice za obiskovalce

Smernice za obiskovalce

Na obisk v Triglavski narodni park z občutkom.

Sto let Erjavčeve koče v slovenskih rokah

Sto let Erjavčeve koče v slovenskih rokah

Stoletni jubilej Erjavčeve koče na Vršiču v slovenskih rokah.

Anketa Green Slovenia

Anketa Green Slovenia

Destinacija Kranjska Gora je ponosna prejemnica Slovenia Green Zlatega znaka. Za presojo o nadaljnjem imetju znaka potrebujemo vaše odgovore.

Predprodaja smučarskih vozovnic za sezono 2022-23

Predprodaja smučarskih vozovnic za sezono 2022-23

Začetek predprodaje 1.oktobra 2022.

Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma

Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma

Adventni čas v Kranjski Gori

Adventni čas v Kranjski Gori

Bliža se najlepši čas v letu. Čas za druženje ob toplem ognjišču, čas iskrenih stiskov rok, in iskrivega otroškega veselja v očeh.

27. September - svetovni dan turizma

27. September - svetovni dan turizma

Letošnje leto je v ospredju razmislek (rethinking tourism) o tem kako ravnamo s turizmom, kakšen je odnos do te gospodarske panoge.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči