Kranjska Gora za las zgrešila zmago na WEBSI 2021

Websi spletni prvaki v Sloveniji predstavlja največje tekmovanje za digitalne projekte.

Na letošnje jubilejno 10. Websi tekmovanje se je prijavilo največ projektov do sedaj. Kot je v uvodniku zapisal direktor projekta Websi digitalni prvaki gospod Matija Škof se je poleg epidemije koronavirusa v Sloveniji zgodila tudi epidemija digitala.

“Digital se je dokončno zapisal med ljudstvo. Tudi med tistim delom ljudstva, ki je do bil ali do sedaj želel ostati imun na digital” je zapisal v dosjeju digitalnega komuniciranja. 

Tudi turizem je ena izmed panog, ki digital uspešno uporablja za promocijo in pripravo novih turističnih ponudb s področja ohranjanja, prezentacija in digitalizacije kulturne dediščine v evropskem merilu. Na tem področju je Slovenija med vodilnimi v Evropi. 

Destinacija Kranjska Gora je ena izmed številnih turističnih destinacij v Sloveniji, ki je v sklopu MGRT- jevega razpisa za digitalizacijo kulturne dediščine uspešno izvedla digitalizacijo in digitiazacijo kulturnih vsebin in z njimi nadgradila že tako bogato turistično ponudbo. 

V sodelovanju s podjetjem Escapebox smo razvili projekt AR  aplikacija Ruska kapelica. Projekt se je v kategoriji uporaba digitalnih tehnologij potegoval za naziv najboljšega v letu 2020. Podelitev priznanj najboljšim je potekala v četrtek zvečer v festivalni dvorani v Ljubljani. Strokovna žirija pod vodstvom Ane Praprotnik, direktorice marketinga v podjetju Sava Turizem, je med 170 prijavljenimi projekti podelila 31 nagrad.

Aplikacija je bila prepoznana kot drugi najboljši digitalni projekt v kategoriji “uporaba digitalnih tehnologij”! 

Aplikacija Obogatena zgodovina Ruske kapelice s pomočjo sodobne tehnologije obiskovalcem omogoča edinstveno doživetje nekega časa.  Gre za interaktivnega mobilnega vodiča, ki obiskovalcu Rusko kapelico predstavi na sodoben, atraktiven in novim, koronskim časom primeren način. Aplikacija uporabniku s pomočjo 3D zajema notranjosti kapelice prvič omogoča tudi vstop v ta čudoviti objekt posebnega zgodovinskega pomena.

 

Ocenjevalci so o AR aplikaciji Ruska kapelica zapisali: 

Marko Maučec, podjetje Escapebox o projektu digitalizacije Ruske kapelice:
“Sodelovanje z ekipo Kranjska gora je primer odlične sinergije idej in ljudi, ki smo bili vpleteni v projekt. Ponosni smo na izdelek, ki smo ga ustvarili in na tej točki bi se zahvalil tudi celotni naši Escapebox ekipi, ki je v projekt resnično vložila vse svoje znanje in predanost. Nastala je poglobljena zgodba s tehnologijo obogatene resničnosti (AR), zaradi česar verjamemo, da bodo obiskovalci zgodbo Ruske kapelice s pomočjo te tehnologije ta zares lep objekt spoznali še v neki novi, še bolj bogati dimenziji. Če še niste vstopili v Rusko kapelico je jesenski čas naravnost idealen za zabaven družinski potep.

 

Več o AR aplikaciji Ruska kapelica si lahko preberete tukaj .

Druge novice

Novice

Oglejte si še druge novice.

Vse novice
Koriščenje turističnih bonov 2021 na smučišču Kranjska Gora

Koriščenje turističnih bonov 2021 na smučišču Kranjska Gora

BON 21 bo mogoče koristiti pri nakupu sezonskih smučarskih vozovnic in DEPO vozovnic, a pozor, slednje bodo veljale le do 31.12.2021.

Razstava 10 sidrišč slovenskega alpinizma je prejela odličje Valvazorjev nagelj

Razstava 10 sidrišč slovenskega alpinizma je prejela odličje Valvazorjev nagelj

Slovensko muzejsko društvo vsako leto podeljuje najvišja stanovska priznanja za posebne dosežke v muzejstvu.

Obratovalni čas TIC Kranjska Gora

Obratovalni čas TIC Kranjska Gora

TIC Kranjska Gora prehaja na jesenski odpiralni čas. 

Zapora ceste Mojstrana - dolina Vrata

Zapora ceste Mojstrana - dolina Vrata

Popolna zapora ceste je zaradi del predvidena med 27. 09. in 22.11.2021.

Odštevamo dneve do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023!

Odštevamo dneve do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023!

V Planici in Kranjski Gori se je začelo odštevanje do največjega dogodka v zgodovini Slovenije – do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju.

Nov laboratorij za gravitacijsko fiziologijo Instituta »Jožef Stefan«

Nov laboratorij za gravitacijsko fiziologijo Instituta »Jožef Stefan«

V Nordijskem centru Planica so v sodelovanju z Evropsko vesoljsko agencijo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo slovesno zagnali »človeško centrifugo« in tako otvorili Laboratorij za gravitacijsko fiziologijo Instituta »Jožef Stefan«.

Tekaška sezona se bo v Planici začela že 18. Novembra

Tekaška sezona se bo v Planici začela že 18. Novembra

v prihajajoči zimski sezoni 2021/2022 bo Nordijski center Planica prvič zagotovil pogoje za vadbo teka na smučeh zunaj na snegu že od 18. novembra dalje.

Podaljšanje poletnega obratovanja SKI Kranjska Gora

Podaljšanje poletnega obratovanja SKI Kranjska Gora

Zaradi ugodnih vremenskih razmer in povpraševanja se podaljšuje obratovanje poletnega sankališča Besna Pehta v soboto in nedeljo (23.in 24.10.2021).

Otvoritev visečega mostu

Otvoritev visečega mostu "v Babi"

Tibetantska vrv povezuje sprehajalno pot po osamelcu v zaplavnem prostoru hudournika, imenovanem tudi Baba z obstoječo potjo na strmi levi brežini hudournika.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči