Restavracija Milka je edinstvena – združuje nordijsko in alpsko, moderno in klasično, ter odraža ustvarjalni duh in uporniško oblikuje svojstvena kulinarična pravila.

Naša vizija temelji na uporabi regionalnih sezonskih sestavin, ki jih navdihujeta alpsko okolje in tradicija. Alpski letni časi so kratki in intenzivni, kar se odraža na našem meniju, hkrati pa nikoli ne sprejemamo kompromisov na račun kakovosti izbranih sestavin.

Geografsko območje, v katerem smo, nas spodbuja, da presegamo nacionalne meje in ustvarjamo tudi s sestavinami iz sosednje Avstrije in Italije. Verjamemo, da je podpora lokalnim dobaviteljem eden ključnih gradnikov prihodnosti odgovornega in nepozabnega kulinaričnega doživetja.

Naš skrben odnos do družbe in okolja se ne izraža le skozi izbor dobaviteljev hrane, temveč prežema vse vidike našega ustvarjanja in izražanja. V sodelovanju s slovenskimi obrtniki smo iz kamna, ki je v naši neposredni bližini, ustvarili različne kose keramike, ki s svojo edinstvenostjo poudarijo estetiko jedi, s katerimi vam postrežemo. Prav tako smo iz lastnega lesa izdelali nekatere krožnike in pribor.

VINO, KOKTAJLI IN BREZALKOHOLNA SPREMLJAVA

Slovenija je bogata vinorodna dežela z več kot 28 tisoč pridelovalci vina. V restavraciji Milka želimo predstaviti vina iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev in dati priložnost tudi manjšim, manj uveljavljenim vinarjem. Ker smo blizu tromeje z Italijo in Avstrijo, naša vinska karta vključuje tudi vina iz regij, na katere mejimo – Furlanija – Julijska krajina, Koroška in Štajerska. Prav tako lahko izbirate med klasičnimi francoskimi vini.

Ljubitelji koktajlov lahko preizkusite izbrane okuse, ki jih ustvarjamo sami in zanje črpamo navdih iz alpske narave in regionalnih sestavin.

Se želite izogniti alkoholu? Naš vodja kuhinje in barman nenehno soustvarjata, da vam zagotovita odlično izkušnjo ujemanja hrane in brezalkoholne spremljave, ob kateri ne boste podvomili o svoji izbiri.

Tudi naša ponudba čaja in kave je posebna. Kava, ki je pridelana pri odgovornih proizvajalcih, izbrana posebej za nas in pražena v Sloveniji, je deležna veliko pozornosti. Očara z aromo in okusom, kakršnega bi pričakovali v hipsterski kavarni v New Yorku ali Parizu. Skrbno so izbrani tudi čaji, v katerih lahko uživate – nekateri so ročno nabrani v naravi in posušeni v restavraciji, drugi pridobljeni pri ekoloških proizvajalcih. Postrežemo jih v posebej za našo restavracijo izdelanem glinenem čajniku.

DAVID ŽEFRAN

David Žefran je ustvarjal v različnih fine dining restavracijah, nazadnje v restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami v Stockholmu, ko se je zaradi pandemije vrnil domov. V njem se elektrijo izjemne zamisli o hrani, njegov občutek za prepoznavanje pomembnih podrobnosti in potenciala, ki ga ponuja prostor, pa je pripomogel tudi k oblikovanju kuhinje in jedilnice. Z gotovostjo lahko rečemo, da je David chef z umetniškimi vrednotami, nordijskimi izkušnjami in izjemnim posluhom za dobrobit okolja. S svojimi idejami pomaga krepiti pomen trajnosti v industriji hrane in pijače.

DELOVNI ČAS

Za kosilo ali večerjo v restavraciji Milka si rezervirajte dovolj časa: približno uro in pol za 4-hodni meni, dve uri in pol za 7-hodni meni in tri ure in pol za 10-hodni meni.

KOSILO
od četrtka do nedelje med 12.00 in 16.00

4- ali 7-hodni meni
zadnji termin za rezervacijo je ob 13.30
VEČERJA
od četrtka do nedelje med 18.00 in 22.30

7- ali 10-hodni meni
zadnji termin za rezervacijo je ob 19.30

Kaj iščeš?

Išči