21. 05. 2022 - 22. 05. 2022
Kranjska Gora - Planica

»Spartan Race Kranjska Gora hosted by I feel Slovenia«

V Slovenijo ponovno prihaja Spartan Race. Letos še večji in še boljši. Preizkusi se na svetovno najbolj znanem teku z ovirami in postani pravi Spartanec!

Po zgodovinskem vikendu v Planici, kjer smo na finalu svetovnega pokala spremljali odprto prvenstvo Slovenije, sporočamo, da bo dolina pod Poncami že konec maja gostila novo tekmo svetovne serije. – SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša zabavo za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo spopadli tudi profesionalni tekači, na čelu s kraljico Spartana, slovensko šampionko Reo Kolbl.

Pot do izvedbe izziva Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia ni bila ne kratka ne lahka, saj je načrtovano premiero odnesla epidemija, lani so uspeli izvesti manjši izziv za ljubitelji tekov z ovirami iz Evrope, 21. in 22. maja letos pa bo Kranjska Gora končno gostila popoln Spartan Trifecta Weekend – s tremi stopnjami težavnosti prog za vse stopnje pripravljenosti tekačev, bonus izzivom za najmlajše in kupom zabavnih vsebin tudi za navijače in obiskovalce dogodka. 

Rožnik: »Da gre za kvaliteten športno-zabavni dogodek z velikim turističnim in promocijskim potencialom za destinacijo Kranjska Gora in celotno Slovenijo, ni bilo nikoli vprašljivo, saj se je na Spartan Race Slovenia takoj prijavilo čez 2.000 tekmovalcev s celega sveta. So pa izvedbo tako velikega dogodka v zadnjih dveh letih preprečevale omejitve potovanj, prehajanj mej in druženja. Zdaj, ko so prometne povezave spet boljše, pa smo pripravljeni na pravi spartanski vikend na Gorenjskem. Bi se pa na tem mestu rad še enkrat zahvalil generalnemu partnerju dogodka, Slovenski turistični organizaciji z znamko I Feel Slovenia, kot partnerji sodelujejo tudi Hervis, Gams, Leone, Craft, Hit Alpinea, Turizem Kranjska Gora, Planet TV in Radio Center

ROCK RADIO SPARTAN RACE AFTER PARTY ft. COVERLOVER

Spartan ni le šport in rekreacija, ampak tudi življenjski slog in globalna skupnost, ki se je oblikovala okoli teh tekmovanj. Poleg festivalske arene pa bo Kranjska Gora v noči s sobote na nedeljo gostila ša dodatno zabavo, ki bo kulisa za ustvarjanje novih prijateljstev in negovanje starih, priložnost za druženje tekmovalcev z navijači in predvsem priložnost za sprostitev. Za pravo vzdušje bodo na brezplačni zabavi poskrbeli skupina CoverLover, didžej in spartanovi moderatorji

Teki z ovirami, obstacle course races (OCR) oz. ‘oviratloni’ so ena najhitreje rastočih športnih disciplin na svetu, ki že trka tudi na vrata olimpijske družine. Čeprav je Spartan Race v zadnjih letih postal tudi resen profesionalni šport s tekmovanji po vsem svetu in svetovnim prvenstvom, za katero se kvalificirajo le najboljši, so teki z ovirami predvsem odlična popestritev rekreativnih tekaških treningov in zabava za vso družino ali skupino prijateljev. Ob različnih zahtevnosti prog in zahtevnostnih skupinah lahko praktično vsakdo najde izziv zase, vse skupaj pa je predvsem zabava, premagovanje samega sebe in nepozabna izkušnja. 

Slovencem je teke z ovirami zelo približala tudi Rea Kolbl, skoraj nepremagljiva tekmovalka na klasičnih in ekstremnih razdaljah. Sama bo v Kranjski Gori tekmovala v razredu elite, kjer se na razdalji Beast veseli predvsem teka po hrbtišču planiške velikanke, vse pa vabi, da se preizkusite vsaj v odprtem razredu na najkrajši razdalji, da spoznate ta čudoviti šport, ki združuje tek, vaje za moč in spretnost.   

Čaka te nepozabna izkušnja. Prijavi se zdaj!

Podrobnosti dogodka

  • 21. 05. 2022 - 22. 05. 2022
  • Kranjska Gora - Planica
  • https://www.spartanrace.si/sl/race/detail/7482/overview

Podatki organizatorja

  • Extrem d.o.o.
  • info@extrem.si

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
10. obletnica Alpe Adria Trail
1 jun, 2022

10. obletnica Alpe Adria Trail

Pohodniška pot, ki vodi skozi Avstrijo, Italijo in Slovenijo praznuje 10 let.

Red Bull Goni Pony 2022
4 jun, 2022

Red Bull Goni Pony 2022

Vzpon na najvišji slovenski prelaz ali potovanje v preteklost? 4. junija se odvija 8. Red Bull Goni Pony, retro praznik.

Triglav trail run 2022
20 avg - 21 avg

Triglav trail run 2022

Tekaški festival.

Karavana okusov 2022
26 avg - 27 avg

Karavana okusov 2022

Kaj se začne na črko F in konča s črko K?

Študijski krožek
28 feb - 24 okt

Študijski krožek "Iz življenja v gorah s Kugyjem"

Vse ljubitelje dobrih knjig vabimo na predstavitev in vključitev v bralno-študijski krožek posvečen knjižnim delom Juliusa Kugyja.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči