21. 05. 2022 - 22. 05. 2022
Kranjska Gora - Planica

»Spartan Race Kranjska Gora hosted by I feel Slovenia«

V Slovenijo ponovno prihaja Spartan Race. Letos še večji in še boljši. Preizkusi se na svetovno najbolj znanem teku z ovirami in postani pravi Spartanec!

Po zgodovinskem vikendu v Planici, kjer smo na finalu svetovnega pokala spremljali odprto prvenstvo Slovenije, sporočamo, da bo dolina pod Poncami že konec maja gostila novo tekmo svetovne serije. – SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša zabavo za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo spopadli tudi profesionalni tekači, na čelu s kraljico Spartana, slovensko šampionko Reo Kolbl.

Pot do izvedbe izziva Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia ni bila ne kratka ne lahka, saj je načrtovano premiero odnesla epidemija, lani so uspeli izvesti manjši izziv za ljubitelji tekov z ovirami iz Evrope, 21. in 22. maja letos pa bo Kranjska Gora končno gostila popoln Spartan Trifecta Weekend – s tremi stopnjami težavnosti prog za vse stopnje pripravljenosti tekačev, bonus izzivom za najmlajše in kupom zabavnih vsebin tudi za navijače in obiskovalce dogodka. 

Rožnik: »Da gre za kvaliteten športno-zabavni dogodek z velikim turističnim in promocijskim potencialom za destinacijo Kranjska Gora in celotno Slovenijo, ni bilo nikoli vprašljivo, saj se je na Spartan Race Slovenia takoj prijavilo čez 2.000 tekmovalcev s celega sveta. So pa izvedbo tako velikega dogodka v zadnjih dveh letih preprečevale omejitve potovanj, prehajanj mej in druženja. Zdaj, ko so prometne povezave spet boljše, pa smo pripravljeni na pravi spartanski vikend na Gorenjskem. Bi se pa na tem mestu rad še enkrat zahvalil generalnemu partnerju dogodka, Slovenski turistični organizaciji z znamko I Feel Slovenia, kot partnerji sodelujejo tudi Hervis, Gams, Leone, Craft, Hit Alpinea, Turizem Kranjska Gora, Planet TV in Radio Center

ROCK RADIO SPARTAN RACE AFTER PARTY ft. COVERLOVER

Spartan ni le šport in rekreacija, ampak tudi življenjski slog in globalna skupnost, ki se je oblikovala okoli teh tekmovanj. Poleg festivalske arene pa bo Kranjska Gora v noči s sobote na nedeljo gostila ša dodatno zabavo, ki bo kulisa za ustvarjanje novih prijateljstev in negovanje starih, priložnost za druženje tekmovalcev z navijači in predvsem priložnost za sprostitev. Za pravo vzdušje bodo na brezplačni zabavi poskrbeli skupina CoverLover, didžej in spartanovi moderatorji

Teki z ovirami, obstacle course races (OCR) oz. ‘oviratloni’ so ena najhitreje rastočih športnih disciplin na svetu, ki že trka tudi na vrata olimpijske družine. Čeprav je Spartan Race v zadnjih letih postal tudi resen profesionalni šport s tekmovanji po vsem svetu in svetovnim prvenstvom, za katero se kvalificirajo le najboljši, so teki z ovirami predvsem odlična popestritev rekreativnih tekaških treningov in zabava za vso družino ali skupino prijateljev. Ob različnih zahtevnosti prog in zahtevnostnih skupinah lahko praktično vsakdo najde izziv zase, vse skupaj pa je predvsem zabava, premagovanje samega sebe in nepozabna izkušnja. 

Slovencem je teke z ovirami zelo približala tudi Rea Kolbl, skoraj nepremagljiva tekmovalka na klasičnih in ekstremnih razdaljah. Sama bo v Kranjski Gori tekmovala v razredu elite, kjer se na razdalji Beast veseli predvsem teka po hrbtišču planiške velikanke, vse pa vabi, da se preizkusite vsaj v odprtem razredu na najkrajši razdalji, da spoznate ta čudoviti šport, ki združuje tek, vaje za moč in spretnost.   

Čaka te nepozabna izkušnja. Prijavi se zdaj!

Podrobnosti dogodka

  • 21. 05. 2022 - 22. 05. 2022
  • Kranjska Gora - Planica
  • https://www.spartanrace.si/sl/race/detail/7482/overview

Podatki organizatorja

  • Extrem d.o.o.
  • info@extrem.si

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Muzejski večer: Mala kraljica velikih sten - Mira Marko Debelak
9 dec, 2022

Muzejski večer: Mala kraljica velikih sten - Mira Marko Debelak

Zgodba o ženski z izjemnim značajem, mnogimi talenti in znanji, so zaznamovala njeno življenjsko pot in jo zapisala v zgodovino slovenskega in svetovnega alpinizma.

Delavnica za zapis zgodbe ponudnika in izdelka/storitve
9 dec, 2022

Delavnica za zapis zgodbe ponudnika in izdelka/storitve

Zgodba, ki jo pripovedujemo preko izdelkov in storitev nas dela avtentične in unikatne.

Adventni koncert: Kvatropirci
10 dec, 2022

Adventni koncert: Kvatropirci

Adventni koncert v Alpski vasici.

Adventni koncert: Ekvorna
17 dec, 2022

Adventni koncert: Ekvorna

Adventni koncert v Alpski vasici.

Otroška predstava Škrat Lenko in prihod Božička
21 dec, 2022

Otroška predstava Škrat Lenko in prihod Božička

V Alpski vasici se bo letošnje leto ustavil tudi Božiček, a le če bo škratu Lenku pravočasno uspelo pripraviti darila za pridne otroke.

Glasbena komedija Vročica
30 dec, 2022

Glasbena komedija Vročica

Zberite svoje ženske vrste, svoje žurersko pleme, pripeljite svoje najdražje, pridite, zraven zapojte, zaplešite in se do konca ZABAVAJTE!

Silvestrovanje na prostem z Ansamblom Saša Avsenika
31 dec - 31 dec

Silvestrovanje na prostem z Ansamblom Saša Avsenika

Skočite v novo leto v čudoviti alpski vasi!

Otroško silvestrovanje
31 dec, 2022

Otroško silvestrovanje

Otroci in starši vabljeni na silvestrovanje v Kranjsko Goro! Otroke bo obiskal tudi zadnji izmed treh dobrih mož - dedek Mraz.

Alpska adventna tržnica
3 dec - 8 jan

Alpska adventna tržnica

Obiščite adventno tržnico in kupite darila za svoje najbližje.

Odprtje razstave
2 dec - 29 jan

Odprtje razstave "Iz zasebnih zbirk V"

Pokukajte med zaklade naših zasebnih zbiralcev.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči