20. 05. 2023 - 21. 05. 2023
Kranjska Gora - Planica

Spartan Race Kranjska Gora 2023

V Slovenijo ponovno prihaja Spartan Race. Letos še večji in še boljši. Preizkusi se na svetovno najbolj znanem teku z ovirami in postani pravi Spartanec!

Kranjska Gora in Planica bosta 20. in 21. maja spet gostili najbolj slovečo svetovno serijo tekov z ovirami. – SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša zabavo za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo spet spopadli tudi svetovni šampioni tekov z ovirami (OCR).

Dolina pod Poncami bo po lanski premieri že čez slab mesec spet gostila SPARTAN TRIFECTA VIKEND, polnokrvno izvedbo slovenske edicije najbolj sloveče serije tekov z ovirami. Eno najlepših in tudi najzahtevnejših prog v koledarju je lani premagalo čez 1.700 tekmovalcev iz 34 držav, v razredu elite pa sta slavila naša zvezdnica Rea Kolbl in ekipni svetovni prvak Jeremie Gachet

Tudi letos prihajajo v Slovenijo najboljši svetovni tekači z ovirami, a Spartan je odličen izziv za vsakogar, saj je primeren za vsako telesno pripravljenost, bistvo Spartana je testiranje svojih sposobnosti ter premagovanje lastnih mej. Vse skupaj pa je še bolj zanimivo, če se na progo ne podaš sam, ampak z družbo prijateljev, ki se na progi vzpodbujajo in izzive premagujejo skupaj. 

Teki z ovirami, obstacle course races (OCR) oz. ‘oviratloni’ so eden najhitreje rastočih športov na svetu, ki že trka na vrata olimpijske družine. Čeprav je SPARTAN že postal tudi profesionalni šport s tekmami po vsem svetu in svetovnim prvenstvom, so teki z ovirami predvsem odlična popestritev rekreativnih tekaških treningov in zabava za vso družino ali skupine prijateljev. 

Ob različnih zahtevnosti prog – BEAST (21 km + 30 ovir), ELITE (11,5 km, 25 ovir) in SPRINT (5 km + 20 ovir), TRIFECTO opravi, kdor premaga vse tri razdalje v enem vikendu – in zahtevnostnih skupinah lahko vsakdo najde izziv zase, vse skupaj pa je predvsem zabava, premagovanje samega sebe in nepozabna izkušnja. 

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki organizira Spartan Race Slovenia: »Da gre za kvaliteten športno-zabavni dogodek z velikim turističnim in promocijskim potencialom za destinacijo Kranjska Gora in celotno Slovenijo, ni bilo nikoli vprašljivo. Letos je za Spartan Race Slovenija prijavljenih že čez 2.000 tekmovalcev s celega sveta, k nam pa bodo prišli iz še več držav kot lani. Eden glavnih magnetov kranjskogorskega teka pa je čudovita naravna kulisa, s katero se lahko kosajo le redka svetovna prizorišča, kar so ob dobri organizaciji in gostoljubnih domačinih najbolj izpostavljali tudi udeleženci lanske premiere.”

Slovencem je teke z ovirami približala tudi Rea Kolbl, skoraj nepremagljiva tekmovalka na najdaljših razdaljah. Vabi vas, da se preizkusite vsaj v odprtem razredu na najkrajši razdalji, da spoznate ta čudoviti šport, ki združuje tek, vaje za moč in spretnost. Pri otrocih so bolj kot tekmovanje v ospredju gibanje, zabava in druženje.

Podrobnosti dogodka

  • 20. 05. 2023 - 21. 05. 2023
  • Kranjska Gora - Planica
  • https://si.spartan.com/sl/race/detail/7855/overview

Podatki organizatorja

  • Extrem d.o.o.
  • info@extrem.si

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Grubin memorial 2024 - ODPOVEDANO
8 mar, 2024

Grubin memorial 2024 - ODPOVEDANO

V Kranjsko Goro se vrača Grubin memorial z dobrodelnim veleslalomom.

Pokal Vitranc
9 mar - 10 mar

Pokal Vitranc

Ponovno dobrodošli na Pokalu Vitranc, dragi navijači!

Največji slovenski Apres Ski
9 mar, 2024

Največji slovenski Apres Ski

Po koncu sobotnega veleslaloma na Pokalu Vitranc se bo zabava preselila v center Kranjske Gore!

FIS Svetovni pokal v alpskem smučanju invalidov
12 mar - 15 mar

FIS Svetovni pokal v alpskem smučanju invalidov

Marca bo na Vitranški strmini potekalo tekmovanje invalidov v alpskem smučanju.

FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2024
21 mar - 24 mar

FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2024

Planica bo tradicionalno prizorišče FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, tokrat med tokrat med 21. marcem in 24. marcem 2024.

Komedija Strast, dojenček in rompompom
27 apr, 2024

Komedija Strast, dojenček in rompompom

Strast, dojenček in rompompom je komedija, ob kateri se boste vsi spomnili na lepe trenutke iz otroštva, starševstva (tudi, če še niste starši), obdobja korone in seksa pred, med in po nosečnosti.

Triglav trail run 2024
23 avg - 25 avg

Triglav trail run 2024

Triglav Trail Run je edinstveno tekaško doživetje, prava avantura v čudovitem okolju Julijskih Alp in Triglavskega parka.

Karavana okusov 2024
6 sep - 7 sep

Karavana okusov 2024

V Kranjsko Goro se v letu 2024 ponovno vrača Karavana okusov – prvi slovenski food truck dogodki. Obeta se pravi gurmanski praznik!

Julian Alps Trail Run by UTMB
20 sep - 22 sep

Julian Alps Trail Run by UTMB

Julijske Alpe z okolico ponujajo vse tisto, kar trail tek predstavlja – gorske poti, kjer se prepletajo lažji in bolj tekaški tereni.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči