20. 05. 2023 - 21. 05. 2023
Kranjska Gora - Planica

Spartan Race Kranjska Gora 2023

V Slovenijo ponovno prihaja Spartan Race. Letos še večji in še boljši. Preizkusi se na svetovno najbolj znanem teku z ovirami in postani pravi Spartanec!

Konec maja bo dolina pod Poncami ponovno gostila tekmo svetovne serije. – SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša zabavo za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo spopadli tudi profesionalni tekači, na čelu s kraljico Spartana, slovensko šampionko Reo Kolbl.

Spartan se v Kranjsko Goro vrača na velik način, z drugim Trifecta vikendom v Sloveniji. Spartan ni le dirka, ampak tudi doživetje. Izbirate lahko med Sprintom, Super ali Beastom ali pa vse te discipline osvojite v enem vikendu Trifecta. In vključite svoje otroke v dirko Kids Race.

Ta dogodek je Trifecta vikend, ki tekmovalcem omogoča, da v enem samem vikendu opravijo Trifecto (Sprint 5K, Super 10K in Beast 21K) in se uvrstijo na svetovno prvenstvo Trifecta 2023 v Sparti v Grčiji.

20. in 21. maja letos bo Kranjska Gora gostila Spartan Trifecta Weekend – s tremi stopnjami težavnosti prog za vse stopnje pripravljenosti tekačev, bonus izzivom za najmlajše in kupom zabavnih vsebin tudi za navijače in obiskovalce dogodka. 

Teki z ovirami, obstacle course races (OCR) oz. ‘oviratloni’ so ena najhitreje rastočih športnih disciplin na svetu, ki že trka tudi na vrata olimpijske družine. Čeprav je Spartan Race v zadnjih letih postal tudi resen profesionalni šport s tekmovanji po vsem svetu in svetovnim prvenstvom, za katero se kvalificirajo le najboljši, so teki z ovirami predvsem odlična popestritev rekreativnih tekaških treningov in zabava za vso družino ali skupino prijateljev. Ob različnih zahtevnosti prog in zahtevnostnih skupinah lahko praktično vsakdo najde izziv zase, vse skupaj pa je predvsem zabava, premagovanje samega sebe in nepozabna izkušnja. 

Slovencem je teke z ovirami zelo približala tudi Rea Kolbl, skoraj nepremagljiva tekmovalka na klasičnih in ekstremnih razdaljah. Sama bo v Kranjski Gori tekmovala v razredu elite, kjer se na razdalji Beast veseli predvsem teka po hrbtišču planiške velikanke, vse pa vabi, da se preizkusite vsaj v odprtem razredu na najkrajši razdalji, da spoznate ta čudoviti šport, ki združuje tek, vaje za moč in spretnost.   

Čaka te nepozabna izkušnja. Prijavi se zdaj!

Podrobnosti dogodka

  • 20. 05. 2023 - 21. 05. 2023
  • Kranjska Gora - Planica
  • https://si.spartan.com/sl/race/detail/7855/overview

Podatki organizatorja

  • Extrem d.o.o.
  • info@extrem.si

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2023
30 mar - 2 apr

FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2023

Planica bo tradicionalno prizorišče FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, tokrat med 30. marcem in 2. aprilom 2023.

Laško Pivo in cvetje v Kranjski Gori
30 mar, 2023

Laško Pivo in cvetje v Kranjski Gori

Še preden se bo zgodil eden najbolj pričakovanih festivalov letošnjega poletja, bo Radio 1 in karavana Festivala Pivo in Cvetje Laško obiskala izbrane kraje po Sloveniji.

Alpska vasica
26 nov - 31 mar

Alpska vasica

Oglejte si praznično osvetljene hišice s kulinarično in ostalo ponudbo izdelkov domače obrti.

Koncert Miran Rudan inDesign
31 mar, 2023

Koncert Miran Rudan inDesign

Ni Planice brez dobre zabave! Letos se boste v Kranjski Gori lahko zabavali ob zvokih koncerta Mirana Rudana inDesign.

Koncert Fehtarji
1 apr, 2023

Koncert Fehtarji

Ni Planice brez dobre zabave! Letos se boste v Kranjski Gori lahko zabavali ob zvokih koncerta skupine Fehtarji.

Predavanje z naslovom Vse o prostoživečih in hišnih mačkah
19 apr, 2023

Predavanje z naslovom Vse o prostoživečih in hišnih mačkah

Predavanje Društva za zaščito živali Ljubljana in Zavetišča Horjul.

Red Bull Goni Pony
3 jun, 2023

Red Bull Goni Pony

Vzpon na najvišji slovenski prelaz ali potovanje v preteklost? 4. junija se odvija 8. Red Bull Goni Pony, retro praznik.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči