20. 05. 2023 - 21. 05. 2023
Kranjska Gora - Planica

Spartan Race Kranjska Gora 2023

V Slovenijo ponovno prihaja Spartan Race. Letos še večji in še boljši. Preizkusi se na svetovno najbolj znanem teku z ovirami in postani pravi Spartanec!

Kranjska Gora in Planica bosta 20. in 21. maja spet gostili najbolj slovečo svetovno serijo tekov z ovirami. – SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša zabavo za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo spet spopadli tudi svetovni šampioni tekov z ovirami (OCR).

Dolina pod Poncami bo po lanski premieri že čez slab mesec spet gostila SPARTAN TRIFECTA VIKEND, polnokrvno izvedbo slovenske edicije najbolj sloveče serije tekov z ovirami. Eno najlepših in tudi najzahtevnejših prog v koledarju je lani premagalo čez 1.700 tekmovalcev iz 34 držav, v razredu elite pa sta slavila naša zvezdnica Rea Kolbl in ekipni svetovni prvak Jeremie Gachet

Tudi letos prihajajo v Slovenijo najboljši svetovni tekači z ovirami, a Spartan je odličen izziv za vsakogar, saj je primeren za vsako telesno pripravljenost, bistvo Spartana je testiranje svojih sposobnosti ter premagovanje lastnih mej. Vse skupaj pa je še bolj zanimivo, če se na progo ne podaš sam, ampak z družbo prijateljev, ki se na progi vzpodbujajo in izzive premagujejo skupaj. 

Teki z ovirami, obstacle course races (OCR) oz. ‘oviratloni’ so eden najhitreje rastočih športov na svetu, ki že trka na vrata olimpijske družine. Čeprav je SPARTAN že postal tudi profesionalni šport s tekmami po vsem svetu in svetovnim prvenstvom, so teki z ovirami predvsem odlična popestritev rekreativnih tekaških treningov in zabava za vso družino ali skupine prijateljev. 

Ob različnih zahtevnosti prog – BEAST (21 km + 30 ovir), ELITE (11,5 km, 25 ovir) in SPRINT (5 km + 20 ovir), TRIFECTO opravi, kdor premaga vse tri razdalje v enem vikendu – in zahtevnostnih skupinah lahko vsakdo najde izziv zase, vse skupaj pa je predvsem zabava, premagovanje samega sebe in nepozabna izkušnja. 

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki organizira Spartan Race Slovenia: »Da gre za kvaliteten športno-zabavni dogodek z velikim turističnim in promocijskim potencialom za destinacijo Kranjska Gora in celotno Slovenijo, ni bilo nikoli vprašljivo. Letos je za Spartan Race Slovenija prijavljenih že čez 2.000 tekmovalcev s celega sveta, k nam pa bodo prišli iz še več držav kot lani. Eden glavnih magnetov kranjskogorskega teka pa je čudovita naravna kulisa, s katero se lahko kosajo le redka svetovna prizorišča, kar so ob dobri organizaciji in gostoljubnih domačinih najbolj izpostavljali tudi udeleženci lanske premiere.”

Slovencem je teke z ovirami približala tudi Rea Kolbl, skoraj nepremagljiva tekmovalka na najdaljših razdaljah. Vabi vas, da se preizkusite vsaj v odprtem razredu na najkrajši razdalji, da spoznate ta čudoviti šport, ki združuje tek, vaje za moč in spretnost. Pri otrocih so bolj kot tekmovanje v ospredju gibanje, zabava in druženje.

Podrobnosti dogodka

  • 20. 05. 2023 - 21. 05. 2023
  • Kranjska Gora - Planica
  • https://si.spartan.com/sl/race/detail/7855/overview

Podatki organizatorja

  • Extrem d.o.o.
  • info@extrem.si

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Pokloni čas, polepšaj dan
5 okt, 2023

Pokloni čas, polepšaj dan

Nacionalni mesec skupnega branja v Knjižnici Kranjska Gora posvečen pripovedništvu in pripovedovanju starih zgodb.

Fotografska delavnica na Slemenovi špici
7 okt, 2023

Fotografska delavnica na Slemenovi špici

Slemenova špica je kot pravi fotografski atelje, s pestrim naborom motivov, ki bodo v vas razvneli željo po fotografiranju panorame, macesnov in zanimivih detajlov.

Delavnice klasičnega risanja
12 okt, 2023

Delavnice klasičnega risanja

Vabljeni na delavnico v Knjižnico Kranjska Gora, ki je namenjena vsem, ki si želijo sistematično spoznavati osnove klasičnega risanja po opazovanju.

Literarni večer/okrogla miza - Tokrat bo drugače
18 okt, 2023

Literarni večer/okrogla miza - Tokrat bo drugače

Dogodek ne bo le predstavitev knjige, ampak predvsem pogovor; okrogla miza, ki bo potekala v duhu ozaveščanja javnosti o problematiki uživanja drog.

Lavtižarjevi dnevi
27 okt - 29 okt

Lavtižarjevi dnevi

Tradicionalni Lavtižarjevi dnevi v Kranjski Gori bodo letos potekali med 27. in 29. oktobrom. Obeta se zanimiv kulturni program.

Mozaiki Alpskega sveta
1 sep - 31 okt

Mozaiki Alpskega sveta

Mladi pozor! V HUB-u se ponovno nekaj dogaja. Kreativne delavnice z Lauro Koder za učence zadnje osnovnošolske triade.

Ognjeni spektakel - Srečanje parkeljnov treh dežel
24 nov, 2023

Ognjeni spektakel - Srečanje parkeljnov treh dežel

Festival parkeljnov.

Delavnice v HUB-u
28 sep - 21 dec

Delavnice v HUB-u

Ljudska univerza Jesenice v okviru projekta S.O.S. - Spretnosti omogočajo spremembe organizira delavnice za mladostnike zadnje triade osnovne šole in dijake srednjih šol.

Silvestrovanje na prostem
31 dec, 2023

Silvestrovanje na prostem

Skočite v novo leto v čudoviti alpski vasi!

Interbancario Europeo 2024
21 jan - 26 jan

Interbancario Europeo 2024

Kranjska Gora bo po desetih letih ponovno stopila v čevlje gostiteljice bančnih iger Interbancario 2024.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči