13. 08. 2022
Kranjska Gora

Poletne noči: Beer belly Band

Po nekajletnem premoru se na oder Kranjske Gore vrača odlična skupina Beerbelly band. Skupina preigrava irsko in škotsko folk glasbo.

Beer Belly je petclanska glasbena skupina iz Kranja, katere glasba pokriva podrocja tradicionalne irske, škotske in keltske kulture od preigravanja znanih tradicionalnih pesmi do manj znanih irskih reel-ov, jig-ov, škotskih dud in keltskih pesmi starih nekaj stoletij. Svoj program popestrijo tudi z lastnimi skladbami ter slovensko ljudsko glasbo prirejeno na nekoliko drugacen nacin. Sem pa tja se dotaknejo tudi drugih evropskih kultur. Seveda znajo popestriti dogajanje tudi s slovensko popularno, ljudsko in narodno-zabavno glasbo.

 

Kratka zgodovina:

 

Skupina ima za seboj že vec kot 500 uradnih ter vsaj še enkrat toliko neuradnih nastopov. Na velikih odrih so igrali po skoraj celi Sloveniji, pa tudi v Avstriji, Nemciji in Italiji ter na Hrvaškem in Irskem. Nastopali so tudi pred vecjim številom uglednih gostov iz razlicnih koncev Evrope ter sodelovali z raznimi skupinami iz tujine, ki prav tako igrajo irsko glasbo. Redno nastopajo tudi po raznih barih še posebej Irish pubih, kjer Guinness in Whiskey ustvarita dodatno irsko-škotsko vzdušje.

Eden najbolj odmevnih njihovih nastopov v Evropi je bil v Matt Molloy’s Irish Pubu na Irskem ter na 8.mednarodnem keltskem festivalu v Trstu v Italiji.
Med drugim so igrali tudi kot posebni gostje na raznih koncertih.
21.09.2006 so uradno izdali svoj prvi album imenovan ” Noric Kingdom ”, ki vsebuje mešanico tradicionalnih irskih in škotskih pivskih in vojnih pesmi, jig-ov, reel-ov ter svojih lastnih pesmi igranih na podoben nacin.
15.3.2008 je izžel njihov drugi album z naslovom ” Giant Finn MacCool “, ki vsebuje pravo mešanico razlicnih glasbenih stilov. 6 pesmi na albumu je avtorskih, ostalo pa so svojevrstno prirejene tradicionalne irske, škotske ter slovenske pesmi.
17.3.2009 je izžel njihov tretji album z naslovom ” Paddy’s Boots “, ki vsebuje 16 pesmi izkljucno irske in škotske plesne glasbe.
23.4.2011 sta izšla kar dva nova albuma z naslovom ” King Of Bellies ” (mešanica evropske etno glasbe), in ” Škrat Ulala in Modri Kamen ” (glasbeno-pripovedni za otroke)

Skupina sodeluje s slovensko agencijo Plahutnik ter italijansko agencijo Folkest. Obcasno pa sodeluje tudi z drugimi agencijami iz tujine.

 

Posebnosti:

Prepoznavni so po nošenju tradicionalnega škotsko-irskega ”Great Kilt-a”, “Moder Kilt” oprave ali po znacilni irski obleki z naramnicami in irsko cepico. Že sami inštrumenti pa so dodatna atrakcija skupine saj kombinacija: mandolina, banjo, kitara, , bouzouki, violina, pišcali, klarinet in kontrabas ter ostali inštrumenti, ki jih med koncerti menjajo, niso skupaj prisotni v veliko skupinah po svetu.

Podrobnosti dogodka

  • 13. 08. 2022
  • 20:30
  • Trg na Gorici, Kranjska Gora

Podatki organizatorja

  • Turizem Kranjska Gora
  • info@kranjska-gora.eu
  • +386 45809443

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Predstavitev projekta Odličnost v občini Kranjska Gora
24 mar, 2023

Predstavitev projekta Odličnost v občini Kranjska Gora

Vabimo vse, ki imate poslovno idejo in želite začeti svojo podjetniško pot, da se pridružite našim aktivnostim in postanete ena od uspešnih podjetniških zgodb.

Razstava ročnih del
24 mar - 26 mar

Razstava ročnih del

Razstava Razstava ročnih del izpod rok pridnih deklet in žen, ki vezejo, pletejo, kvačkajo, klekljajo in izdelujejo dekoracije za različne priložnosti.

Delavnice z Lauro v marcu
4 mar - 25 mar

Delavnice z Lauro v marcu

Ustvarjalne delavnice z različnimi tematikami v Ljudskem domu.

FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2023
30 mar - 2 apr

FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2023

Planica bo tradicionalno prizorišče FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, tokrat med 30. marcem in 2. aprilom 2023.

Alpska vasica
26 nov - 31 mar

Alpska vasica

Oglejte si praznično osvetljene hišice s kulinarično in ostalo ponudbo izdelkov domače obrti.

Predavanje z naslovom Vse o prostoživečih in hišnih mačkah
19 apr, 2023

Predavanje z naslovom Vse o prostoživečih in hišnih mačkah

Predavanje Društva za zaščito živali Ljubljana in Zavetišča Horjul.

Spartan Race Kranjska Gora 2023
20 maj - 21 maj

Spartan Race Kranjska Gora 2023

V Slovenijo ponovno prihaja Spartan Race. Letos še večji in še boljši. Preizkusi se na svetovno najbolj znanem teku z ovirami in postani pravi Spartanec!

Red Bull Goni Pony
3 jun, 2023

Red Bull Goni Pony

Vzpon na najvišji slovenski prelaz ali potovanje v preteklost? 4. junija se odvija 8. Red Bull Goni Pony, retro praznik.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči