13. 08. 2022
Kranjska Gora

Poletne noči: Beer belly Band

Po nekajletnem premoru se na oder Kranjske Gore vrača odlična skupina Beerbelly band. Skupina preigrava irsko in škotsko folk glasbo.

Beer Belly je petclanska glasbena skupina iz Kranja, katere glasba pokriva podrocja tradicionalne irske, škotske in keltske kulture od preigravanja znanih tradicionalnih pesmi do manj znanih irskih reel-ov, jig-ov, škotskih dud in keltskih pesmi starih nekaj stoletij. Svoj program popestrijo tudi z lastnimi skladbami ter slovensko ljudsko glasbo prirejeno na nekoliko drugacen nacin. Sem pa tja se dotaknejo tudi drugih evropskih kultur. Seveda znajo popestriti dogajanje tudi s slovensko popularno, ljudsko in narodno-zabavno glasbo.

 

Kratka zgodovina:

 

Skupina ima za seboj že vec kot 500 uradnih ter vsaj še enkrat toliko neuradnih nastopov. Na velikih odrih so igrali po skoraj celi Sloveniji, pa tudi v Avstriji, Nemciji in Italiji ter na Hrvaškem in Irskem. Nastopali so tudi pred vecjim številom uglednih gostov iz razlicnih koncev Evrope ter sodelovali z raznimi skupinami iz tujine, ki prav tako igrajo irsko glasbo. Redno nastopajo tudi po raznih barih še posebej Irish pubih, kjer Guinness in Whiskey ustvarita dodatno irsko-škotsko vzdušje.

Eden najbolj odmevnih njihovih nastopov v Evropi je bil v Matt Molloy’s Irish Pubu na Irskem ter na 8.mednarodnem keltskem festivalu v Trstu v Italiji.
Med drugim so igrali tudi kot posebni gostje na raznih koncertih.
21.09.2006 so uradno izdali svoj prvi album imenovan ” Noric Kingdom ”, ki vsebuje mešanico tradicionalnih irskih in škotskih pivskih in vojnih pesmi, jig-ov, reel-ov ter svojih lastnih pesmi igranih na podoben nacin.
15.3.2008 je izžel njihov drugi album z naslovom ” Giant Finn MacCool “, ki vsebuje pravo mešanico razlicnih glasbenih stilov. 6 pesmi na albumu je avtorskih, ostalo pa so svojevrstno prirejene tradicionalne irske, škotske ter slovenske pesmi.
17.3.2009 je izžel njihov tretji album z naslovom ” Paddy’s Boots “, ki vsebuje 16 pesmi izkljucno irske in škotske plesne glasbe.
23.4.2011 sta izšla kar dva nova albuma z naslovom ” King Of Bellies ” (mešanica evropske etno glasbe), in ” Škrat Ulala in Modri Kamen ” (glasbeno-pripovedni za otroke)

Skupina sodeluje s slovensko agencijo Plahutnik ter italijansko agencijo Folkest. Obcasno pa sodeluje tudi z drugimi agencijami iz tujine.

 

Posebnosti:

Prepoznavni so po nošenju tradicionalnega škotsko-irskega ”Great Kilt-a”, “Moder Kilt” oprave ali po znacilni irski obleki z naramnicami in irsko cepico. Že sami inštrumenti pa so dodatna atrakcija skupine saj kombinacija: mandolina, banjo, kitara, , bouzouki, violina, pišcali, klarinet in kontrabas ter ostali inštrumenti, ki jih med koncerti menjajo, niso skupaj prisotni v veliko skupinah po svetu.

Podrobnosti dogodka

  • 13. 08. 2022
  • 20:30
  • Trg na Gorici, Kranjska Gora

Podatki organizatorja

  • Turizem Kranjska Gora
  • info@kranjska-gora.eu
  • +386 45809443

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Muzejski večer: Mala kraljica velikih sten - Mira Marko Debelak
9 dec, 2022

Muzejski večer: Mala kraljica velikih sten - Mira Marko Debelak

Zgodba o ženski z izjemnim značajem, mnogimi talenti in znanji, so zaznamovala njeno življenjsko pot in jo zapisala v zgodovino slovenskega in svetovnega alpinizma.

Adventni koncert: Kvatropirci
10 dec, 2022

Adventni koncert: Kvatropirci

Adventni koncert v Alpski vasici.

Adventni koncert: Ekvorna
17 dec, 2022

Adventni koncert: Ekvorna

Adventni koncert v Alpski vasici.

Otroška predstava Škrat Lenko in prihod Božička
21 dec, 2022

Otroška predstava Škrat Lenko in prihod Božička

V Alpski vasici se bo letošnje leto ustavil tudi Božiček, a le če bo škratu Lenku pravočasno uspelo pripraviti darila za pridne otroke.

Glasbena komedija Vročica
30 dec, 2022

Glasbena komedija Vročica

Zberite svoje ženske vrste, svoje žurersko pleme, pripeljite svoje najdražje, pridite, zraven zapojte, zaplešite in se do konca ZABAVAJTE!

Silvestrovanje na prostem z Ansamblom Saša Avsenika
31 dec - 31 dec

Silvestrovanje na prostem z Ansamblom Saša Avsenika

Skočite v novo leto v čudoviti alpski vasi!

Otroško silvestrovanje
31 dec, 2022

Otroško silvestrovanje

Otroci in starši vabljeni na silvestrovanje v Kranjsko Goro! Otroke bo obiskal tudi zadnji izmed treh dobrih mož - dedek Mraz.

Alpska adventna tržnica
3 dec - 8 jan

Alpska adventna tržnica

Obiščite adventno tržnico in kupite darila za svoje najbližje.

Odprtje razstave
2 dec - 29 jan

Odprtje razstave "Iz zasebnih zbirk V"

Pokukajte med zaklade naših zasebnih zbiralcev.

FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2023
21 feb - 5 mar

FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2023

Planica bo med 21. februarjem in 5. marcem 2023 gostila največji športni dogodek v zgodovini Slovenije, 43. FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči