13. 08. 2022
Kranjska Gora

Poletne noči: Beer belly Band

Po nekajletnem premoru se na oder Kranjske Gore vrača odlična skupina Beerbelly band. Skupina preigrava irsko in škotsko folk glasbo.

Beer Belly je petclanska glasbena skupina iz Kranja, katere glasba pokriva podrocja tradicionalne irske, škotske in keltske kulture od preigravanja znanih tradicionalnih pesmi do manj znanih irskih reel-ov, jig-ov, škotskih dud in keltskih pesmi starih nekaj stoletij. Svoj program popestrijo tudi z lastnimi skladbami ter slovensko ljudsko glasbo prirejeno na nekoliko drugacen nacin. Sem pa tja se dotaknejo tudi drugih evropskih kultur. Seveda znajo popestriti dogajanje tudi s slovensko popularno, ljudsko in narodno-zabavno glasbo.

 

Kratka zgodovina:

 

Skupina ima za seboj že vec kot 500 uradnih ter vsaj še enkrat toliko neuradnih nastopov. Na velikih odrih so igrali po skoraj celi Sloveniji, pa tudi v Avstriji, Nemciji in Italiji ter na Hrvaškem in Irskem. Nastopali so tudi pred vecjim številom uglednih gostov iz razlicnih koncev Evrope ter sodelovali z raznimi skupinami iz tujine, ki prav tako igrajo irsko glasbo. Redno nastopajo tudi po raznih barih še posebej Irish pubih, kjer Guinness in Whiskey ustvarita dodatno irsko-škotsko vzdušje.

Eden najbolj odmevnih njihovih nastopov v Evropi je bil v Matt Molloy’s Irish Pubu na Irskem ter na 8.mednarodnem keltskem festivalu v Trstu v Italiji.
Med drugim so igrali tudi kot posebni gostje na raznih koncertih.
21.09.2006 so uradno izdali svoj prvi album imenovan ” Noric Kingdom ”, ki vsebuje mešanico tradicionalnih irskih in škotskih pivskih in vojnih pesmi, jig-ov, reel-ov ter svojih lastnih pesmi igranih na podoben nacin.
15.3.2008 je izžel njihov drugi album z naslovom ” Giant Finn MacCool “, ki vsebuje pravo mešanico razlicnih glasbenih stilov. 6 pesmi na albumu je avtorskih, ostalo pa so svojevrstno prirejene tradicionalne irske, škotske ter slovenske pesmi.
17.3.2009 je izžel njihov tretji album z naslovom ” Paddy’s Boots “, ki vsebuje 16 pesmi izkljucno irske in škotske plesne glasbe.
23.4.2011 sta izšla kar dva nova albuma z naslovom ” King Of Bellies ” (mešanica evropske etno glasbe), in ” Škrat Ulala in Modri Kamen ” (glasbeno-pripovedni za otroke)

Skupina sodeluje s slovensko agencijo Plahutnik ter italijansko agencijo Folkest. Obcasno pa sodeluje tudi z drugimi agencijami iz tujine.

 

Posebnosti:

Prepoznavni so po nošenju tradicionalnega škotsko-irskega ”Great Kilt-a”, “Moder Kilt” oprave ali po znacilni irski obleki z naramnicami in irsko cepico. Že sami inštrumenti pa so dodatna atrakcija skupine saj kombinacija: mandolina, banjo, kitara, , bouzouki, violina, pišcali, klarinet in kontrabas ter ostali inštrumenti, ki jih med koncerti menjajo, niso skupaj prisotni v veliko skupinah po svetu.

Podrobnosti dogodka

  • 13. 08. 2022
  • 20:30
  • Trg na Gorici, Kranjska Gora

Podatki organizatorja

  • Turizem Kranjska Gora
  • info@kranjska-gora.eu
  • +386 45809443

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Pokloni čas, polepšaj dan
5 okt, 2023

Pokloni čas, polepšaj dan

Nacionalni mesec skupnega branja v Knjižnici Kranjska Gora posvečen pripovedništvu in pripovedovanju starih zgodb.

Fotografska delavnica na Slemenovi špici
7 okt, 2023

Fotografska delavnica na Slemenovi špici

Slemenova špica je kot pravi fotografski atelje, s pestrim naborom motivov, ki bodo v vas razvneli željo po fotografiranju panorame, macesnov in zanimivih detajlov.

Delavnice klasičnega risanja
12 okt, 2023

Delavnice klasičnega risanja

Vabljeni na delavnico v Knjižnico Kranjska Gora, ki je namenjena vsem, ki si želijo sistematično spoznavati osnove klasičnega risanja po opazovanju.

Literarni večer/okrogla miza - Tokrat bo drugače
18 okt, 2023

Literarni večer/okrogla miza - Tokrat bo drugače

Dogodek ne bo le predstavitev knjige, ampak predvsem pogovor; okrogla miza, ki bo potekala v duhu ozaveščanja javnosti o problematiki uživanja drog.

Lavtižarjevi dnevi
27 okt - 29 okt

Lavtižarjevi dnevi

Tradicionalni Lavtižarjevi dnevi v Kranjski Gori bodo letos potekali med 27. in 29. oktobrom. Obeta se zanimiv kulturni program.

Mozaiki Alpskega sveta
1 sep - 31 okt

Mozaiki Alpskega sveta

Mladi pozor! V HUB-u se ponovno nekaj dogaja. Kreativne delavnice z Lauro Koder za učence zadnje osnovnošolske triade.

Sejem rabljene smučarske opreme
11 nov - 12 nov

Sejem rabljene smučarske opreme

Rabljena oprema za smučanje na enem mestu.

Ognjeni spektakel - Srečanje parkeljnov treh dežel
24 nov, 2023

Ognjeni spektakel - Srečanje parkeljnov treh dežel

Festival parkeljnov.

Delavnice v HUB-u
28 sep - 21 dec

Delavnice v HUB-u

Ljudska univerza Jesenice v okviru projekta S.O.S. - Spretnosti omogočajo spremembe organizira delavnice za mladostnike zadnje triade osnovne šole in dijake srednjih šol.

Silvestrovanje na prostem
31 dec, 2023

Silvestrovanje na prostem

Skočite v novo leto v čudoviti alpski vasi!

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči