22. 01. 2022 - 05. 03. 2023
Nordijski center Planica

Na razburljivi poti do Svetovnega prvenstva

Pred nami je nova sezona nepozabnih športnih dogodkov v bližnji Planici. V letu 2022 bomo priča kar štirim odmevnim mednarodnim tekmovanjem.

Pred nami je nova sezona nepozabnih športnih dogodkov v bližnji Planici. V letu 2022 bomo priča kar štirim odmevnim mednarodnim tekmovanjem. Močno si želimo da bo tokratna zima bolj prizanesljiva, tako da se bodo v dolino pod Poncami in Kranjsko Goro lahko vrnili tisti, brez katerih tekmovanja niso čisto prava – to so navijači!

V dobrih dveh mesecih bo Planica gostila tekmovanja v vseh treh nordijskih panogah – teku na smučeh, nordijski kombinaciji in smučarskih skokih oziroma poletih. V smučinah, na skakalnici in na letalnici se bo vsega skupaj pomerilo blizu 500 športnic in športnikov, le tem pa se bo pridružilo nekajkrat toliko članov spremljevalnih ekip. Tako lahko govorimo o pravi generalki pred najpomembnejšim športnim dogodkom v zgodovini Slovenije – Svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju, ki bo na sporedu leta 2023.

NORDIJSKI VIKEND – FIS SVETOVNI POKAL V TEKU NA SMUČEH IN NORDIJSKI KOMBINACIJI
22. 01. 2022 – 23. 01. 2022

Že prvi dogodek bo v Zgornjesavsko dolino privabil svetovno elito dveh športov. Četrti vikend novega leta bomo lahko spremljali tekačice in tekače na smučeh, prvič v zgodovini pa tudi preizkušnje svetovnega pokala v nordijski kombinaciji.

Ob tekaških progah Nordijskega centra pričakujemo glasno navijanje za slovensko ekipo, ki jo vodi junakinja minule sezone, najboljša šprinterka na svetu, Anamarija Lampič. Preizkušnje v sprintu in skiatlonu bodo kot vedno zagotovo poskrbele za napete spopade, pravi poslastici pa obetata tudi posamični tekmi nordijskih kombinatorcev. Eden izmed najbolj zahtevnih športov nasploh, večno iskanje ravnotežja med pravimi občutki pri skokih in močjo v teku, je recept za nepozabno tekmovanje.

FIS CELINSKI POKAL V SMUČARSKIH SKOKIH IN TEKU NA SMUČEH
29. 1. 2022 – 30. 01. 2022 IN 04. 02. 2022 – 06. 02. 2022

Zadnji vikend januarja in prvi februarja pridejo na vrsto tekme celinskega pokala, ki v Planico in Kranjsko Goro vedno pripeljejo zveneča imena. Nenazadnje bo tokrat šlo tudi za zelo pomembno ”preizkušanje terena”, na katerem bodo leto dni kasneje potekali boji za odličja svetovnega prvenstva. Najprej bomo videli akcijo v zraku, skakalci bodo namreč lovili daljave na 139-metrski Bloudkovi velikanki, teden dni kasneje pa se bodo s težkimi vzponi in hitrimi spusti pomerili tekači in tekačice.

FIS FINALE SVETOVNEGA POKALA V SMUČARSKIH SKOKIH
24. 03. 2022 – 27. 03. 2022

Konec marca pride na vrsto ”planiški spektakel”, tekmovanje, ki je poneslo ime Slovenije v svet in jo postavilo ob bok, pa tudi na čelo držav, ki z vsako novo tekmo povzdignejo nordijski šport na višjo raven. Nekateri skakalci so pristali v zmagoslavju, nekateri so se že opekli, vsi pa so se neustrašno spopadli z Letalnico. Verjamemo, da bo te pogumne športnike v živo lahko spremljal vsak, ki si bo to želel.

27. marca bodo najboljši navijači, zvesti obiskovalci in ljubitelji tekov, skokov in nordijske kombinacije zapustili dolino pod Poncami.

Čez 332 dni se bodo vrnili in začeli pisati prav posebno zgodbo o Planici.

FIS SVETOVNO PRVENSTVO V NORDIJSKEM SMUČANJU
22. 02. 2023 – 05. 03. 2023

Več sledi …

Podrobnosti dogodka

  • 22. 01. 2022 - 05. 03. 2023
  • 19:00
  • https://www.planica.si/sl/o-nas

Podatki organizatorja

  • OK Planica
  • planica@sloski.si

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Krompirjeve počitnice v Slovenskem planinskem muzeju
25 okt - 31 okt

Krompirjeve počitnice v Slovenskem planinskem muzeju

V času jesenskih počitnic bo v Slovenskem planinskem muzeju izredno veselo!

Jesenske ustvarjalne delavnice
25 okt - 31 okt

Jesenske ustvarjalne delavnice

Pravi mali ustvarjalni Halloween party za otroke!

Izdelava adventnih venčkov
27 nov, 2021

Izdelava adventnih venčkov

Ustvarjalna delavnica v predadventnem času.

Silvestrovanje na prostem
31 dec - 31 dec

Silvestrovanje na prostem

Skočite v novo leto v čudoviti alpski vasi!

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči