18. 09. 2021
Nordijski center Planica

Gremo v hribe – zaključni pohod v Planico

Pridi z nami iz Mojstrane v Planico na zaključno veselico!

Dvanajsto sezono gibanja Gremo v hribe smo otvorili 12. junija na Štajerskem, zaključujemo pa jo 18. septembra na Gorenjskem. Kje? V Planici, kjer se bomo med 10. in 15. uro družili s številnimi vrhunskimi športniki iz Zlatorogove družine. Pa plesali bomo! Zabaval nas bo ansambel Gregorja Kobala. Povzpeli se bomo na velikanko, igrali curling in disc golf, pa še bi lahko naštevali. Skratka, pestro bo. Vsega zaenkrat seveda ne bomo razkrili, pripravili smo vam kar nekaj presenečenj. Se vidimo?

1. Prvo izhodišče bo v MOJSTRANIpred Slovenskim planinskim muzejem, na Triglavski cesti 49. 21 kilometrov do Planice (brez večjih vzponov) izkušenim pohodnikom ne bo predstavljalo težav. V cilju boste po največ štirih urah in pol zmerne hoje. Vabljeni tudi tekači, ki boste seveda precej hitrejši …

2. Drugo izhodišče bo v GOZD MARTULJKUna poti proti Martuljškim slapovom
10 kilometrov ter dve uri in pol zmerne hoje do cilja v Planici. Za začetek si lahko mimogrede ogledate ene najlepših slovenskih slapov v slovenskih Alpah, Martuljške slapove, nato pa se izpod mogočnega Špika odpravite proti Kranjski Gori in Planici. Vas mika 10-ka?

3. Tretje izhodišče bo v KRANJSKI GORIna trgu pred cerkvijo Marije vnebovzetne v starem mestnem jedru. 
5 kilometrov ter uro in pol zmerne hoje do cilja. Iz centra Kranjske Gore se po Borovški cesti odpravite mimo glavnega parkirišča pod smučiščem oziroma bajk parkom, pot nadaljujete mimo slovitega Podkorena (prav tam je vsako leto na sporedu tekma svetovnega pokala v alpskem smučanju) in naprej proti Planici. Za zamudnike in »šprinterje«. 

Do Zlatorogovega kraljestva v Nordijskem centru Planica nas bo pot vodila iz treh Zlatorogovih izhodišč, s prvim izhodiščem v Mojstrani, pred Slovenskim planinskim muzejem. 21 kilometrov hoje do cilja brez večjih vzponov (400 metrov višinske razlike, 4 ure zmerne hoje) izkušenim pohodnikom ne bo predstavljalo večjih težav. Vabljeni tudi tekači. 
Dodatna izhodišča, ki bodo zahtevala manjše število opravljenih kilometrov bomo razkrili točno 10 dni pred dogodkom.

Žejni na poti, vsekakor ne boste! Na vsakih 5 kilometrov bo na voljo Laško »pit stop«, kjer vam bo na voljo Laško 0,0% in Laško Malt.

Izgubljene kalorije? Na cilju ne boste lačni. Za to bo poskrbela izkušena ekipa gorenjskih kulinarikov.

Pa nazaj?
Planico boste lahko zapustili tako kot ste prišli (peš ali s kolesom), organiziran pa bo tudi brezplačen avtobusni prevoz (na vsake pol ure od 13. do 16. ure) s postanki: Rateče, Kranjska Gora, Gozd Martuljek in Mojstrana.

Za vse, ki v Planico pridete po nagrado:

Naj ob tej priložnosti vse pohodnike, ki pridno zbirate žige v Planinski dnevnik 2021 opomnimo, da ustrezno izpolnjen (ime in priimek, e-naslov, gsm, datum rojstva) in s prvimi enajstimi žigi ožigosan kartonček najkasneje do 13.9.2021 pošljete (fotografija ali sken) na e-naslov gremovhribe20@gmail.com.

Še zadnji korak do zaslužene nagrade? Na zaključnem dogodku 18. septembra v Nordijskem centru Planica v kartonček zapečatite še dvanajsti, zadnji (obvezni!) žig in nato na dogodku prevzamete nagrado. Naknadni prevzem nagrade ni možen! Sodelujete lahko le z enim pravilno izpolnjenim kartončkom.

Podrobnosti dogodka

  • 18. 09. 2021
  • 07:30 - 15:00
  • Rateče 167, 4283 Rateče Planica
  • https://gremovhribe.si/sl/

Podatki organizatorja

  • Pivovarna Laško, d.o.o.
  • gremovhribe20@gmail.com
  • /

Ostali dogodki

Dogodki

Poglejte še ostale dogodke ...

Razišči dogodke
Julian Alps Trail Run
24 sep - 26 sep

Julian Alps Trail Run

Julijske Alpe z okolico ponujajo vse tisto, kar trail tek predstavlja – gorske poti, kjer se prepletajo lažji in bolj tekaški tereni.

Ognjeni spektakel - Srečanje parkeljnov treh dežel
27 nov, 2021

Ognjeni spektakel - Srečanje parkeljnov treh dežel

Festival parkeljnov

Žive jaslice v ledenem kraljestvu
25 dec - 30 dec

Žive jaslice v ledenem kraljestvu

Dvajset igralcev, ki pričara izjemno predstavo...

Silvestrovanje na prostem
31 dec - 31 dec

Silvestrovanje na prostem

Skočite v novo leto v čudoviti alpski vasi!

Na razburljivi poti do Svetovnega prvenstva
22 jan - 5 mar

Na razburljivi poti do Svetovnega prvenstva

Pred nami je nova sezona nepozabnih športnih dogodkov v bližnji Planici. V letu 2022 bomo priča kar štirim odmevnim mednarodnim tekmovanjem.

Poiščite nastanitev

Nastanitve
Apartmaji
Apartmaji
Hoteli
Hoteli
Gorske koče
Gorske koče
Hostli
Hostli
Kampi
Kampi

Kaj iščeš?

Išči