COVID – 19

Ukrepi in informacije v zvezi s koronavirusom (COVID-19)

Nazadnje posodobljeno – 09.05.2022

Na tem mestu objavljamo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja občanov in občank občine Kranjska Gora ter vse ukrepe sprejete na vladi RS za preprečitev širjenja koronavirusa in sprejetih ukrepih ter druge informacije namenjenim turističnemu gospodarstvu.

Klicni center za informacije o novem koronavirusu

 • za informacije v zvezi z aktualnimi ukrepi omejevanja širjenja virusa, izpolnjevanjem PCT-pogoja, organizacijo cepljenja proti covidu-19 in testiranja je na voljo telefonska številka ministrstva za zdravje 01 478 68 48,

 • za vprašanja o higienskih in epidemioloških priporočilih, digitalnem covidnem potrdilu ter strokovnih vprašanjih v zvezi s cepljenjem pokličite na Nacionalni inštitut za javno zdravje na telefonsko številko 01 244 17 29,

 • za konzularne zadeve je na voljo telefonska številka ministrstva za zunanje zadeve 01 478 23 05.

Pokličete lahko od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

NOVICE

ZADNJE INFORMACIJE

Nazadnje posodobljeno, 09.05.2022

Ponedeljek, 09.05.2022

TESTIRANJE COVID-19 Zdravstveni dom Jesenice

Urnik

PON od 7.30 do 11. ure + od 15.30 do 17.30
TOR od 8.30 do 11. ure + od 15.30 do 17.30
SRE od 7.30 do 11. ure + od 15.30 do 17.30
ČET od 8.30 do 11. ure + od 15.30 do 17.30
PET od 7.30 do 11. ure + od 15.30 do 17.30
NED od 7.00 do 9. ure
Za samoplačniški HAGT naročanje ni potrebno.
Cena
  –7,00 €

PCR 
Obvezno naročanje z osebnimi podatki na covid@zd-jesenice.si (ime in priimek, številka zdravstvene kartice in telefonska številka).
Cena: 
80,00 €

Četrtek, 14.04.2022

Uporaba zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih ni več obvezna, vendar je priporočena

Z današnjim dnem se v skladu z odlokom,  ki ga je včeraj sprejela vlada Republike Slovenija ukinja obvezna uporaba zaščitnih mask v večini zaprtih prostorov kljub vsemu uporaba zaščitne maske na drugih področjih ostaja kot priporočilo..

Uporaba je obvezna le še na področju zdravstvene dejavnosti in pri tistih izvajalcih socialno varstvene dejavnosti, ki izvajajo nastanitev. 

Ponedeljek, 21.02.2022

Konec epidemioloških omejitev v gospodarstvu

Pogoj PCT in vse ostale omejitve na gospodarskem področju bodo povsem odpravljene tako v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu ter drugih storitvenih dejavnostih. Sprostitve ukrepov začnejo veljati v ponedeljek, 21. februarja 2022. Še naprej pa bo potrebno upoštevati splošna pravila uporabe zaščitnih mask, razkuževanja, medosebne razdalje in zračenja prostorov. 

Več o

Sobota, 19.02.2022

Pri vstopu v Slovenijo ne bo več pogoja PCT

Za vstop v Slovenijo od sobote 19.02.2021 prenehajo veljati vse omejitva za vstop v Republiko Slovenija zaradi covida-19. To pomeni, da ob vstopu v državo:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in
 • ni več napotitve v karanteno na domu

Muzeji v občini Kranjska Gora   

Slovenski planinski muzej

Delovni čas: 

od torka do nedelje od 9. do 16. ure.

Muzej Liznjekova hiša  

Zimski odpiralni čas (1. 11. – 30. 4.): torek-nedelja od 9. do 16. ure

Muzej NC Planica 

Ponedeljek – Petek

9.00 – 17.00

Sobota – Nedelja

9.00 – 18.00

POSLOVANJE OBČINE KRANJSKA GORA

DEŽURNA ŠTEVILKA NA OBČINI KRANJSKA GORA JE 04 5809 809. 

 Ob vstopu v upravno stavbo občine še vedno veljajo naslednji splošni preventivni ukrepi:

 • v upravno stavbo lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebam, ki kažejo znake akutne bolezni (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih …), vstop v upravno stavbo ni dovoljen.
 •  v upravno stavbo je treba vstopati posamično in si ob tem razkužiti roke (razkužilo je na voljo ob vstopu v stavbo).
 • obiskovalci se morajo ob vstopu zglasiti v sprejemni pisarni občine, kjer jih bo prevzel referent, s katerim so dogovorjeni.
 • vstop v posamezne pisarne ni možen, za osebne pogovore s strankami bo v prostorih občine zagotovljen prostor v sejni sobi.

POSLOVANJE LEKARNE KRANJSKA GORA

Lekarna Kranjska Gora posluje po uradno objavljenem delovnem času. 

DELOVNI ČAS

ponedeljek – petek: 08:00 – 16:00

sobota: 08:00 – 13:00

PRAVILA ZA PREHAJANJE SLOVENSKE MEJE

Za vstop v Slovenijo so odpravljene vsi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje),
 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z novim koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti.

Ob vstopu v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

Prehod meje z Avstrijo

Ne glede na državo je za vstop v Avstrijo treba izpolnjevati pogoj PCT (prebolel ALI cepljen ALI testiran). Za vstop tako potrebujete:

 • potrdilo o cepljenosti ali
 • potrdilo o prebolelosti (in je od nje preteklo manj kot 180 dni) ali
 • negativen rezultat testa PCR, ki ni starejši od 72 ur, ali negativen rezultat testa HAG, ki ni starejši od 24 ur. Testi HAG za samotestiranje se ne priznavajo.

Če ne izpolnjujete pogoja PCT, se morate pred vstopom v Avstrijo registrirati na entry.ptc.gv.at in se po vstopu takoj umakniti v 10-dnevno karanteno. Karanteno lahko nemudoma prekinite z negativnim testom PCR.

Izjeme od pogoja PCT

Nosečnice in osebe, ki se iz zdravstvenih razlogov ne morejo cepiti, ne potrebujejo potrdila o cepljenosti, a morajo imeti v tem primeru pri sebi ustrezno zdravniško potrdilo.

Otroci/mladoletne osebe

Mladoletne osebe oz. otroci do dopolnjenega 12. leta starosti, ki potujejo v spremstvu odrasle osebe, ki izpolnjuje pogoje za vstop, so oproščeni pogoja PCT. 

Tranzit

Za tranzit skozi Avstrijo brez postanka ni potreben negativni rezultat testa oz. potrdilo o cepljenju oz. potrdilo o prebolevnosti. Ob vstopu mora biti zgolj zagotovljen izstop.

Več o pogojih vstopa v Avstrijo

Prehod meje z Italijo

Od 1. 2. 2022 do 31. 3. 2022 veljajo pri vstopu v Italijo novi ukrepi za potnike, ki prihajajo iz držav s seznama C, ki želijo vstopiti v Italijo, morajo:

 • izpolniti poseben digitalni obrazec za lociranje potnikov,
 • predložiti EU digitalno potrdilo Covid-19 oziroma potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Potniki, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, morajo po prihodu v Italijo najprej v obvezno petdnevno karanteno.

Pri vstopu v Italijo veljajo določene izjeme.

V Sloveniji za koriščenje večine storitev izpolnjevanje pogoja PCT ni več potrebno. To velja za turistično-gostinske dejavnosti, sejme in prireditve, kongresno dejavnost, pri obiskovanju javnih prostorov in smučišč, v javnem prevozu in pri drugih aktivnostih.

Uporaba zaščitne maske

Uporaba zaščitne maske je obvezna le v zdravstvenih ustanovah, v ostalih javnih zaprtih prostorih je uporaba le priporočljiva. 

Javni prevoz

Javni prevoz omogočen ob upoštevanju ukrepov

Javni linijski prevoz se izvaja ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede razkuževanja rok, zasedenosti ter vstopanja in izstopanja iz vozil.

Srečno in varno pot z avtobusom ali vlakom

Javni potniški promet se izvaja po običajnem voznem redu. Pri koriščenju prevoza z avtobusi in vlaki morate upoštevati določena priporočila. Javni prevoz uporabljajte le, če ste zdravi oz. nimate znakov okužbe dihal.

Letalske povezave

Z ljubljanskim letališčem so vzpostavljene naslednje povezave.

ponedeljek, 11.04.2022

Javni razpis za pomoč podjetjem pri ponovnem zagonu dejavnosti po odpravi omejitev, vezanih na Covid-19

V petek, 8. aprila 2022, je bil objavljen že dlje časa obljubljan in težko pričakovan javni razpis za enkratno pomoč za zagon najbolj prizadetih turističnih podjetij v epidemiji covid-19.
TGZS si je že od prejema prvega osnutka ukrepa enkratne pomoči turizmu prizadevala za čim prejšnji sprejem in s tem pomoč turizmu. Poslali smo veliko dopisov, komunicirali preko medijev ter si na vsak način prizadevali za sprejem ukrepa. Sprva je bil predviden večji obseg pomoči, končno je na voljo 10 milijonov evrov.

Razpis je namenjen podjetjem, ki jim je bilo prepovedano delati in praktično niso ustvarjala prihodkov. Predmet razpisa je sofinanciranje stroškov teh podjetij v letu 2022, po prenehanju ukrepov in omejitev, vezanih na covid-19. Do sredstev so upravičena mikro, mala in srednje velika podjetja, samostojni podjetniki in zadruge, ki so na dan 31.7.2021 imeli kot  glavno dejavnost registrirano eno izmed naslednjih SKD dejavnosti:

 • I56.100 Dejavnost hotelov in podobnih nastanitvenih obratov
 • I56.300 Strežba pijač
 • N79.110 Dejavnost potovalnih agencij
 • N79.120 Dejavnost organizatorjev potovanj
 • N79.900 Rezervacije in druge s potovanji povezane dejavnosti
 • N82.300 Organiziranje razstav, sejmov, srečanj
 • R90.010 Umetniško uprizarjanje
 • R90.020 Spremljajoče dejavnosti za umetniško uprizarjanje

Okvirno bo torej na razpolago 10 mio €. 

Čas za prijavo na razpis  je zgolj do 22. aprila 2022.

Upravičeni bodo stroški, ki so jih prijavitelji imeli v času omejenega izvajanja dejavnosti; stroški dela za obdobje od 1. avgusta 2021 do 31. januarja 2022. Pavšalna vrednost subvencije bo 6.000 EUR na zaposlenega.

Na spletni strani SPIRIT Slovenija so objavljene vse podrobnosti razpisa, kontakt za pojasnila in posredovanje odgovorov na vprašanja ter elektronski dokumenti za prijavo.
Več informacij in sam razpis lahko preberete na povezavi

Kaj iščeš?

Išči